FORMULA 1

Nežne roke na krmilih?

Objavljeno 31. marec 2015 13.08 | Posodobljeno 31. marec 2015 13.09 | Piše: Marko Uršič
Ključne besede: Sebastian Vettel

Ferrari formulo 1 obudil k življenju.

Sebastian Vettel (Red Bull).

Sebastian Vettel se je vrnil, Ferrarijev vzpeti konjiček znova hrza pa tudi formula 1 se je spet obudila k življenju. Štirikratni svetovni prvak je na veliki nagradi Malezije v kozji rog ugnal favoriziranega Mercedesa z Lewisom Hamiltonom in Nicom Rosbergom ter sebi in Ferrariju pripeljal prvo zmago po letu 2013. A v vsem je tudi razlog, sanjski izplen v vroči Maleziji pripisujejo predvsem taktičnim odločitvam oziroma vztrajanju s srednje trdimi pnevmatikami. »Odkar sem se pridružil Ferrariju, se počutim več kot dobrodošel, v moštvenem duhu smo se tudi trudili pri izboljšavah. Potencial je velik, veselje je videti, kako nam je čez zimo uspel pomemben korak naprej. Želim si, da bi bilo na vsaki dirki podobno kot v Sepangu, a bodimo stvarni, tokrat sta se mercedesa mučila. A trudili se bomo, da jima prav vsakič zagrenimo življenje,« je bil vesel 27-letni Heppenheimčan.

»Nismo pričakovali, da bo ferrari na malezijskem koncu tedna tako hiter že od prvega prostega treninga,« je menil Hamilton, zaskrbljeni Rosberg pa dodal: »Oba Ferrarijeva dirkača, tudi Kimi Räikkönen, sta zdaj med kandidati za naslov prvaka.« V primerjavi z vročo Malezijo pa že napovedujejo, da bo na naslednji dirki vremensko bolj sveži Šanghaj Mercedes spet izstrelil v ospredje karavane formule 1.

F1 je v krizi, šefu Bernieju Ecclestonu pa v reševalni akciji gredo po glavi raznorazne ideje. Tako naj bi ob vikendih, ko so na sporedu velike nagrade, svoje svetovno prvenstvo vozile tudi ženske. «Pritegnile bi veliko pozornosti, publicitete in verjetno tudi veliko pokroviteljev,« je pomodroval 84-letni Britanec. Zanimivo, Bernie je nekoč izjavil, da so ženske kot gospodinjski aparati, v formuli 1 pa vse od leta 1976 in Italijanke Lelle Lombardi ni bilo nežne roke za krmilnim mehanizmom. Škotinja Susie Wolff je danes sicer testna voznica Williamsa, lani je celo vozila na prostem treningu, Španka Carmen Jorda pa preizkuša Lotusove bolide. »To ni to; prvič, kje boste našli toliko dobrih voznic, in drugič, že vse življenje vozim v absolutni konkurenci. Zakaj bi se zdaj veselila dirkati proti ženskam?« je idejo že zavrnila Wolffova.

 

Deli s prijatelji