FORMULA 1

Morilski Hamilton, mehki Rosberg

Objavljeno 24. maj 2014 10.55 | Posodobljeno 24. maj 2014 10.55 | Piše: M. U.

Sezona formule 1 se nadaljuje v Monaku, kjer bodo vsi napadali Mercedes.

Nekoč revnemu Lewisu Hamiltonu, ki ljubimka z Nicole Scherzinger, zdaj ne manjka denarja.

Kaj je za petičneže lepše kot s polno denarnico priti v Monte Carlo, odigrati kakšno ruletico in se pozneje s kozarcem martinija po okusu Jamesa Bonda v roki zaplesti s kakšno lepotico. Ta vikend se ne vrti le ruleta, temveč tudi kolesa formule 1, saj je na sporedu velika nagrada Monaka. Avtomobilski park bo napolnjen s prestižnimi znamkami, a nemški Mercedes je tisti, ki v F1 trenutno največ velja. Lewis Hamilton in Nico Rosberg sta polna samozavesti, s 100 in 97 točkami po petih dirkah vodita v skupni razvrstitvi svetovnega prvenstva, še posebno Britanec, zavedajoč se, da ima pravi dirkalnik, kar lebdi nad oblaki. Pri tem celo omenja svojo preteklost, ko je rasel v skromnem socialnem okolju, in s tem meni, da je bolj lačen dirkaškega uspeha kot finski Nemec, ki se je od otroštva razvajal prav na Azurni obali. »Takole vam povem, prihajam iz provincialnega Stevenageja, živel sem na zofi v očetovem apartmaju. Nico je odraščal v Monaku z vodnimi skuterji, hoteli, jahtami in podobnim glamurjem. Lakota po uspehu je različna,« je navrgel 29-letnik. Nemški mediji so se namreč našilili, da je Rosberg, lanski zmagovalec v Monaku, v primerjavi s Hamiltonovim morilskim nagonom preveč mehak. »Če hočeš postati svetovni prvak, moraš biti najbolj sestradan od vseh. Če bi verjel, da je Nico bolj lačen uspehov, bi lahko kar takoj odšel domov,« je svetovni prvak iz leta 2008 razložil svojo socialno psihologijo.

Hamilton želi kot ambasador Unicefa obiskati podhranjene otroke na Haitiju, ves čas pa mu skozi glavo švigajo tudi spomini, ko je živel v socialnem stanovanju, njegov oče pa je imel več služb, da bi sinu lahko plačal dirkanje v kartingu. Dedek po očetovi strani je sicer v Združeno kraljestvo emigriral s karibskega otoka Grenada. Številni hudomušneži pa ob Lewisovih besedah namigujejo, da ima zdaj temnopolti Britanec na bančnem računu vseeno več denarja kot sin Kekeja Rosberga, svetovnega prvaka v formuli ena iz leta 1982. Poleg tega LH, kako karikirano, zdaj živi v Monaku, večino prostega časa preživi v Los Angelesu pri dekletu, pevki Nicole Scherzinger, druži pa se z zvezdniki filmske in glasbene industrije. Revija SportsPro ga je celo razglasila za najbolj tržno zanimivega športnika na svetu, britanski Sunday Times pa ga na svojem seznamu beleži kot najbogatejšega aktivnega športnika na Otoku; v žepih, na računih in v nepremičninah ima skupnih 68 milijonov funtov (skoraj 84 milijonov evrov).

Hladilnik mu je na voljo

Od petih letošnjih dirk je podanik kraljice Elizabete II. zmagal na zadnjih štirih, prvo je v svoj prid odločil Rosberg, ki je bil drugi v preostalih štirih dirkanjih. Oba sta bila moštvena sotekmovalca že v kartingu in sta v dobrih odnosih, a to se v isti ekipi lahko hitro spremeni tudi v odnos med psom in mačko. »V Nicovi hiši sem imel trezor,« je pred kratkim razkril Hamilton, Rosberg pa je po svoji strani pripomnil: »V mojem hladilniku bo vedno nekaj zanj.« Lewis je še dodal, da je ob velikem rivalstvu v tem športu nemogoče, da sta klubska tovariša najboljša prijatelja, a spoštovanje je prisotno. Je pa v Monte Carlu Britanec zaspal in zaradi tega skoraj zamudil prvi trening pred dirko v kneževini. Da pa bi Rosberg morebitno konkurenčno nejevoljo bolje brzdal, pa je po medijih, brez neposredne uradne potrditve Mercedesa, zakrožila novica, da je skandinavski Nemec pogodbo podaljšal še za dve leti. Prvotna bi mu potekla po letošnji sezoni.

Deli s prijatelji