FORMULA 1

Mercedes s Hamiltonom na zmage

Objavljeno 04. februar 2013 19.30 | Posodobljeno 04. februar 2013 19.30 | Piše: R. T.

Nemško moštvo v formuli 1 je v španskem Jerezu predstavilo novi dirkalnik W04.

Lewis Hamilton, McLaren (VB)

JEREZ – Kot zadnji od večjih moštev v cirkusu formule 1 je svoj novi dirkalnik predstavil še Mercedes. Nemška ekipa bo v svetovnem prvenstvu 2013 dirkala z WE04, voznika pa sta Britanec Lewis Hamilton, ki je prišel iz McLarna in v nemškem moštvu zamenjal sedemkratnega svetovnega prvaka Michaela Schumacherja, in Nemec Nico Rosberg.

Nemška srebrna puščica nima več stopničastega nosu, avto je bil deležen nekaterih manjših oblikovalskih sprememb. Vse skupaj pa je precej večja novost za Hamiltona, svetovnega prvaka z Mclarnom leta 2008, saj se še privaja na delo v novi ekipi.

Hamilton: Mercedes ne zna izgubljati

»Dirkalnik sem že videl v vetrovniku, zato nisem presenečen. Zelo lep je, všeč so mi barve. V novo sezono grem kot nepopisan list papirja, zato res ne vem, kaj lahko pričakujem v kratkem. Z Mercedesom smo sodelovali že v prejšnjem moštvu in tudi pred mojim prihodom v formulo 1. Naučil sem se predvsem ene zadeve: Mercedes ne zna izgubljati. Delamo na dolge proge, prepričan sem, da bomo uspešni. Navdušen sem, ker bom lahko prispeval svoj delež,« je dejal 28-letni dirkač, ki je doslej zmagal na 21 dirkah v svetovnem prvenstvu formule 1.

Hamilton je v preteklosti, v obdobju pred začetkom kariere v F1, že sodeloval tudi z Rosbergom. Tako bo njuno bodoče sodelovanje še lažje. Šef moštva Ross Brawn je povedal, da gre za drugo obdobje moštva, potem ko je leta 2009 Mercedes kupil zmagovito zasedbo v svetovnem prvenstvu Brawn Grand Prix.

Deli s prijatelji