TRAGIČNO

Matija Duh po nesreči možgansko mrtev

Objavljeno 01. februar 2013 11.18 | Posodobljeno 01. februar 2013 11.26 | Piše: A. K.

Argentinski mediji poročajo o kritičnem stanju slovenskega spidvejista.

Nesreča Matije Duha.

BAHIA BLANCA – Slovenski spidvejist Matija Duh je v Argentini na mednarodni dirki padel in z veliko hitrostjo priletel v zadnje kolo dirkača Guglielma Franchettija. S hudimi poškodbami glave in več zlomi so ga odpeljali v bolnišnico Penna, zdravniki pa so sporočili, da je v kritičnem stanju, saj gre za notranje krvavitve in možganski edem.

Njegovo življenje visi na nitki

Argentinski spletni portal La Nueva Provincia dan po nesreči poroča, da je Matija možgansko mrtev. Zdravnik Martin Alonso je dejal, da se Matija ne odziva in je priklopljen na respirator. Možnosti, da bo Matija izgubil bitko z življenjem, so zelo velike, je dodal Alonso, saj gre za zelo zapletene krvavitve in hude možganske poškodbe. 

Tudi zdravnik Victor de Bernardis je za omenjeni portal potrdil možgansko smrt našega spidvejista in dodal, da je skoraj nemogoče, da bi si opomogel po takšnih poškodbah. Po njegovih besedah 68 odstotkov pacientov umre zaradi takšnih poškodb. 

Franchetti ga je obiskal

Spidvejist Franchetti, ki je trčil z Matijo, je pred nekaj urami na svojem facebooku zapisal, da je Matijo obiskal v bolnišnici. »Matija je v komi. Je na aparatih. Prijatelj, držim pesti, da bi čim prej okreval,« je zapisal.

Deli s prijatelji