MOTO GP

Marquez slavil v Austinu

Objavljeno 13. april 2014 23.57 | Posodobljeno 13. april 2014 23.58 | Piše: STA, Mo. S.

Mladi Španec ima po dveh dirkah v sezoni poln izkupiček, saj je obakrat zmagal.

Marc Marquez.

AUSTIN – Svetovni prvak Marc Marquez (Honda) je zmagovalec dirke v ameriškem Austinu, druge preizkušnje sezone svetovnega motociklističnega prvenstva 2014 v elitnem razredu motoGP. Drugo mesto je za Špancem osvojil njegov rojak in moštveni sotekmovalec Dani Pedrosa, tretji je bil Italijan Andrea Dovizioso (Ducati).

Marquez po dveh dirkah s polnim izkupičkom vodi v skupnem seštevku, saj je dobil tudi prvo dirko letošnje sezone v Katarju. Naslednja postaja SP bo dirka v Argentini 27. aprila.

Razred moto2

Vazredu moto2 je zmagal novinec v tem razredu, lanski svetovni prvak šibkejšega razreda moto3 Španec Maverick Vinales. Drugi je bil njegov rojak Esteve Rabat, tretji pa Švicar Dominique Aegerter. Skupno v SP po dveh dirkah vodi zmagovalec uvodne preizkušnje v Katarju Rabat.

Razred moto3

Avstralec Jack Miller (KTM) pa je zmagovalec druge v najšibkejšem razredu moto3. Premagal je Italijana Romana Fenatija (KTM), tretji je bil Španec Efren Vazquez (Honda). Miller je dosegel drugo zmago v sezoni, saj je bil najboljši tudi na uvodu v Katarju, tako da v SP vodi s 50 točkami.

Deli s prijatelji