OPERACIJA

Lorenzu vstavili ploščico iz titana in osem vijakov

Objavljeno 28. junij 2013 13.43 | Posodobljeno 28. junij 2013 13.43 | Piše: STA, P. J.

Padel je na drugem prostem treningu pred sobotno dirko v Assnu.

Jorge Lorenzo (Yamaha), zmagovalec dirke za veliko nagrado Katarja v Dohi.

BARCELONA – Španski motociklistični dirkač Jorge Lorenzo je po nesrečnem padcu na drugem prostem treningu pred sobotno dirko svetovnega prvenstva v Assnu uspešno prestal operacijo leve ključnice. Branilcu motociklističnega naslova svetovnega prvaka v razredu motoGP so po kompliciranem zlomu vstavili ploščico iz titana in osem vijakov.

»Operacija je trajala približno dve uri in vse je potekalo normalno. Jorge je utrpel izpah in kompliciran zlom ključnice. Operacija je bila zahtevna in po prvih ocenah uspešna. Da smo lahko sestavili ključnico, smo vstavili ploščico iz titana in osem vijakov. V tem trenutku vam še ne morem povedati, kako dolga rehabilitacija ga čaka,« je po operativnem posegu za spletno stran speedweek povedal zdravnik Michele Zasa.

Operiran v Španiji

Lorenza so operirali na kliniki v Barceloni, kamor so ga prepeljali iz Nizozemske, kjer bi dirkača Yamahe lahko operirali šele v soboto, saj v Assnu niso imeli na razpolago prostih operacijskih sob.

Poškodba je Lorenza oddaljila od obrambe naslova svetovnega prvaka. V skupnem seštevku zaostaja za rojakom Danijem Pedroso za sedem točk, kdaj bo spet zajahal jeklenega konjička, pa je še čista neznanka.

Deli s prijatelji