MOTOCIKLIZEM

Lorenzo si je zagotovil prvo startno mesto na VN Japonske

Objavljeno 13. oktober 2012 12.48 | Posodobljeno 13. oktober 2012 12.48 | Piše: T. L., STA

S časom minute in 44,969 sekunde je izboljšal rekord proge, ki ga je v lanskih kvalifikacijah z 1:45,267 postavil Avstralec Casey Stoner.

Jorge Lorenzo.

MOTEGI – Španec Jorge Lorenzo (Yamaha), vodilni v točkovanju svetovnega prvenstva v motociklističnem razredu motoGP, si je zagotovil prvo startno mesto na VN Japonske. Za Lorenzom, ki si je privozil 24. pole position v karieri, bo dirko v Motegi začel njegov rojak Dani Pedrosa (Honda), s tretjega mesta pa bo startal Britanec Cal Crutchlow (Yamaha).

Izboljšal rekord proge

Lorenzo je za šesti prvi startni položaj v sezoni s časom minute in 44,969 sekunde izboljšal rekord proge, ki ga je v lanskih kvalifikacijah z 1:45,267 postavil Avstralec Casey Stoner (Honda). Pedrosa, ki je v točkovanju letošnjega SP najbliže Lorenzu, je zaostal 0,246 sekunde.

Šestindvajsetletni Stoner, dvakratni svetovni prvak in trenutno tretji v skupnem seštevku, se je po poškodbi ponovno vrnil na dirkališča ter dosegel sedmi čas. Stoner, ki se bo po koncu sezone upokojil, je zaradi okrevanja po operaciji izpustil prejšnje tri dirke. Nogo si je poškodoval med kvalifikacijami v Indianapolisu sredi avgusta.

Deli s prijatelji