MOTOGP

Lorenzo s prvega startnega mesta na Phillip Islandu

Objavljeno 19. oktober 2013 14.43 | Posodobljeno 19. oktober 2013 14.45 | Piše: STA, A. L.

Z drugega mesta bo startal njegov rojak Marc Marquez (Honda), s tretjega pa Italijan Valentino Rossi (Yamaha).

PHILLIP ISLAND – Španec Jorge Lorenzo (Yamaha) bo tekmo svetovnega prvenstva v motociklizmu na Phillip Islandu začel s prvega startnega mesta. Na dirki za veliko nagrado Avstralije bo v kraljevskem razredu motoGP za svetovnim prvakom z drugega mesta startal njegov rojak Marc Marquez (Honda), s tretjega pa Italijan Valentino Rossi (Yamaha). Lorenzo, ki bo devetič letos in 28. v karieri začel s prvega startnega mesta, je postavil tudi rekord proge. S časom minuta, 27 sekund in 899 tisočink je izboljšal prejšnji rekord, ki ga je imel v lasti Avstralec Casey Stoner iz leta 2008 (1:28,665).

Padel, a jo je odnesel brez posledic

Španec Marc Marquez (Honda), ki vodi v skupnem seštevku letošnjega SP, je imel na treningu kar nekaj težav in je 10 minut pred koncem padel z motorja, vendar jo je odnesel brez posledic; podobno se mu je zgodilo že na petkovem treningu.

Tri dirke pred koncem prvenstva ima Marquez v skupnem seštevku prvenstva 298 točk, Lorenzo, njegov prvi zasledovalec ima 255 točk, le točko manj pa Španec Dani Pedrosa (Honda), ki je zmagal pred tednom dni v Maleziji.

Deli s prijatelji