MOTOGP

Lorenzo in Pedrosa kljub poškodbam lovita Marqueza

Objavljeno 18. julij 2013 10.54 | Posodobljeno 18. julij 2013 10.55 | Piše: STA, R. T.

Španska motociklista nameravata ta vikend dirkati na veliki nagradi ZDA, čeprav imata zlomljeni ključnici.

SAN FRANCISCO – Španska motociklista Jorge Lorenzo, svetovni prvak v kraljevski kategoriji motoGP, in Dani Pedrosa naj bi se v karavano svetovnega prvenstva vrnila že ta konec tedna, ko bo v Kaliforniji na sporedu dirka za veliko nagrado ZDA. Oba sta zaradi poškodbe ključnice izpustila nastop na veliki nagradi Nemčije.

Čeprav je v zadnjih desetih dneh dvakrat grdo padel in si dvakrat zlomil ključnico ter prestal dve operaciji, svetovni motociklistični prvak Lorenzo zlepa ne odneha. Potem ko je zaradi poškodbe sicer izpustil zadnjo dirko v Nemčiji, je danes sporočil, da bo nastopil na dirki v Laguni Seci, deveti dirki sezone SP, ki jo je leta 2010 tudi dobil.

Pedrosa, ki je ob padcu na prostem treningu pred VN Nemčije grdo padel in si prav tako zlomil ključnico, se je prav tako odločil, da bo odpotoval v Kalifornijo. »Po počitku se dobro počutim, zato bom konec tedna bržčas nastopil na dirki,« je dejal Pedrosa.

Po dirki v Laguni Seci motocikliste čaka dolga pavza do VN Indianapolisa, ki bo šele 18. avgusta, tako da bosta imela oba Španca dovolj časa za okrevanje. Pedrosa je v SP trenutno na drugem mestu za rojakom Marcom Marquezom, Lorenzo je tretji.
 

Deli s prijatelji