VN EVROPE

Lorenzo najhitrejši v Jerezu, Rossi obdržal vodstvo

Objavljeno 03. maj 2015 17.52 | Posodobljeno 03. maj 2015 17.52 | Piše: STA, S .U.

Na prve stopničke v najmočnejšem razredu v tej sezoni se je po dolgem času zavihtel nekdanji svetovni prvak Jorge Lorenzo.

JEREZ – Španski motociklist Jorge Lorenzo (Yamaha) je zmagovalec dirke za veliko nagrado Evrope v Jerezu v razredu motoGP. Drugo mesto na četrti dirki sezone je osvojil branilec naslova prvaka Španec Marc Marquez (Honda), tretji pa je bil vodilni v skupnem seštevku Italijan Valentino Rossi (Yamaha).

Navdušil tudi branilec naslova in rojak zmagovalca 

»Res je, v ospredju sem vozil precej osamljen, to je zame prva zmaga sezone. Že na začetku je bil tempo hiter, zelo dobro sem se počutil na motorju, posebno pri zaviranju. Pravzaprav je bil zame in za ekipo ves konec tedna dober, na dirkališču nisem izgubljal časa, bil sem hiter in zame je bila po dolgem času to res dobra dirka. Postavil sem enega najhitrejših časov dirkališča in nisem delal napak,« je po zmagi povedal Lorenzo, ki bo v ponedeljek praznoval 28. rojstni dan.

S svojo predstavo je preko 120.000 gledalcev ob dirkališču navdušil tudi branilec naslova in rojak zmagovalca Marquez. Nastopil je namreč z zlomljenim mezincem leve roke in kljub temu osvojil drugo mesto. »Moram biti zadovoljen, sploh ker sem nastopil poškodovan. Sredi dirke me je sicer začela boleti roka, nisem mogel normalno premikati prstov, imel sem tudi krče. A ko sem videl, da je v drugem delu Rossi nehal tako pritiskati, sem se lahko malo odpočil. Na koncu sem stisnil zobe in sem vesel drugega mesta, saj pred tednom dni sploh nisem upal pomisliti, da bom lahko nastopil, zdaj pa sem na zmagovalnem odru,« je po dirki povedal branilec naslova.

Rossi zadržal visoko vodstvo v skupnem seštevku

S tretjim mestom je bil lahko zadovoljen tudi Rossi, ki je zadržal vodstvo v skupnem seštevku, poleg tega pa se je lahko potolažil z dejstvom, da je postal prvi motociklist, ki se je na zmagovalni oder zavihtel 200-krat.

V razredu moto2 je bil najhitrejši Nemec Jonas Folger, drugo mesto si je privozil vodilni v skupnem seštevku Francoz Johann Zarco, tretji pa je bil branilec naslova, Španec Esteve Rabat. V razredu moto3 je zmagal britanski motociklist Denny Kent (Honda), s čimer je povečal svojo prednost v skupnem seštevku. Drugo mesto je osvojil Portugalec Miguel Olivera, tretji je bil Brad Binder iz Južnoafriške republike (oba KTM).

Naslednjo dirko bo 17. maja gostil francoski Le Mans.

Deli s prijatelji