MOTO GP

Lorenzo kljub dvema padcema v Laguno Seco

Objavljeno 17. julij 2013 15.22 | Posodobljeno 17. julij 2013 15.22 | Piše: STA, S. U.

Potem ko je zaradi poškodbe sicer izpustil zadnjo dirko v Nemčiji, je danes sporočil, da bo kljub drugačnim napovedim odpotoval v ZDA.

Jorge Lorenzo.

BARCELONA – Čeprav je v zadnjih 10 dneh dvakrat grdo padel in si dvakrat zlomil ključnico, svetovni motociklistični prvak Jorge Lorenzo zlepa ne odneha. Potem ko je zaradi poškodbe sicer izpustil zadnjo dirko v Nemčiji, je danes sporočil, da bo kljub drugačnim napovedim odpotoval v ZDA, kjer bo konec tedna dirka v Laguni Seci.

Za nastop se sicer še ni odločil, vendar obstaja možnost, da bo že čez nekaj dni spet na motorju. Po prvotnih načrtih bi se sicer moral vrniti šele čez mesec dni na preizkušnji v Indianapolisu.

»Odločili smo se, da grem v Laguno. Po zadnjem zdravniškem pregledu so mi dali dovoljenje za pot, pa tudi počutje je že bistveno boljše. Sprva sem mislil, da bom potreboval daljši počitek, vendar mislim, da bo šlo,« je dejal Lorenzo. Dodal je, da se je na pot podal tudi zaradi navijačev in ekipe, o morebitnem nastopu pa se bo odločil šele na prizorišču.

Osmoljenec letošnje karavane motoristov

Lorenzo je v zadnjem času pravi osmoljenec karavane motociklistov. Najprej je padel na treningu v Assnu ter še isti dan odšel v domačo Barcelono, kjer so mu zlomljeno ključnico utrdili z vijaki in ploščico. Vrnil se je na Nizozemsko in nastopil na dirki ter osvojil peto mesto, nato pa le nekaj dni zatem na treningu pred dirko na Sachsenringu spet padel ter si poškodoval že zlomljeno ključnico. V Nemčiji nato vendarle ni nastopil.

 

Deli s prijatelji