RELI

Loeb osmič zapored v Argentnini

Objavljeno 04. maj 2013 22.20 | Posodobljeno 04. maj 2013 22.20 | Piše: STA, S. U.

Devetkratni svetovni prvak v reliju kljub napovedani upokojitvi ne popušča.

Sebastien Loeb.

CORDOBA – Devetkratni svetovni prvak v reliju Francoz Sebastien Loeb (Citroen) kljub napovedani upokojitvi ne popušča in še naprej niza zmage v svetovnem prvenstvu. Najboljši je bil tudi na reliju po Argentini, kjer je zmagal že osmič zapored. Skupno je zabeležil 78. zmago v karieri in po reliju v Monte Carlu drugo letos.

Z njo se je oddolžil rojaku Sebastienu Ogieru za poraz na Švedskem. Ogier, voznik Volkswagna in vodilni v skupnem seštevku svetovnega prvenstva, se je moral po petkovi smoli s počeno zračnico, zaradi katere je zletel s ceste, zadovoljiti z drugim mestom. Tretje mesto je zasedel Finec Jari-Matti Latvala (Volkswagen), ki je dobil pet hitrostnih preizkušenj, med drugimi tudi zadnjo (power stage), s katero si je priboril dodatne točke. Pet hitrostnih preizkušenj je dobil tudi Ogier, medtem ko je bil Loeb najhitrejši le v dveh. Enkrat sta bila najhitrejša Finec Mikko Hirvonen in Norvežan Mads Ostberg.

Na drugem mestu z dvema dirkama manj

Loeb je v skupnem seštevku svetovnega prvenstva na drugem mestu, čeprav ima dve dirki manj kot tekmeci, saj ni dirkal v Mehiki in na Portugalskem. Na treh dirkah je zbral 68 točk, 54 točk več ima letošnji trikratni zmagovalec Ogier, Mikko Hirvonen na tretjem mestu jih ima 57.

V moštveni razvrstitvi ima Volkswagen 154 točk, Citroen Abou Dhabi WRT pa 140.

Deli s prijatelji