FORMULA 1

Lewis Hamilton zmagovalec Hungaroringa

Objavljeno 29. julij 2012 18.03 | Posodobljeno 29. julij 2012 18.39 | Piše: M. U., STA

Vodilni v prvenstvu Fernando Alonso je bil šele peti.

Britanski dirkač je zmagal na 11. dirki svetovnega prvenstva formule 1 (foto: Reuters).

BUDIMPEŠTA – Britanec Lewis Hamilton (McLaren Mercedes) je zmagovalec 11. dirke svetovnega prvenstva formule 1. Drugo mesto je na VN Madžarske v Hungaroringu osvojil Finec Kimi Räikkönen, tretje pa Francoz Romain Grosjean (oba Lotus). Španec Fernando Alonso (Ferrari), ki je bil danes peti, je zadržal prvo mesto v skupni razvrstitvi.

Popolna prevlada Britanca

Okoli 75.000 gledalcev se je zbralo na dirkališču v neposredni bližini madžarske prestolnice, preizkušnja pa je minila v absolutni prevladi Hamiltona, ki je svojo premoč prikazal že na prostih treningih (na dveh od treh je bil najhitrejši) in v kvalifikacijah.

V mislih že pri drugem delu sezone

»To je bil poseben dan, ki se je razpletel naravnost fantastično. Moja ekipa je odlično opravila svoje delo, dirkalnik je bil na prostih treningih, kvalifikacijah in sami dirki vseskozi odlično pripravljen,« je po dirki dejal absolutni junak današnje preizkušnje, »veselim se nadaljevanja sezone, na voljo je še veliko točk in vse je še odprto. Borili se bomo po najboljših močeh, z današnjim dnem začenjamo priprave za drugi del prvenstva.«

Deli s prijatelji