DIRKAL JE

Jurij Tepeš na streho, avtomobil povsem izmaličen

Objavljeno 21. junij 2015 13.51 | Posodobljeno 21. junij 2015 14.31 | Piše: STA, Mo. S.

Tepeš, ki je znan ljubitelj hitrosti tudi na štirih kolesih, je na gorsko-hitrostni dirki na Gorjancih s svojim renault meganom RS opravljal vlogo predvoznika.

NOVO MESTO – Smučarski skakalec Jurij Tepeš ni najbolje končal svoje prve avtomobilske dirke. Skakalec je kot predvoznik nastopil na tradicionalni gorsko-hitrostni dirki na Gorjance, a je preizkušnjo končal zunaj proge s povsem uničenim avtomobilom. Na srečo je trpela le pločevina, saj skakalec, razen tega, da ga je dobro pretreslo, ni utrpel hujših telesnih poškodb.

Tepeš, ki je znan ljubitelj hitrosti tudi na štirih kolesih, je na gorsko-hitrostni dirki s svojim renault meganom RS opravljal vlogo predvoznika, a je namesto z lepimi spomini v cilju končal z novo življenjsko izkušnjo zunaj dirkališča. Fotografija razbitega avtomobila, objavljena na družbenih omrežij, kaže povsem uničen avtomobil z zmečkano streho ter uničenim podvozjem.


Brez poškodb

»Imam več sreče kot pameti. Odnesel sem jo brez poškodb,« je na facebooku sporočil Jurij Tepeš.
 

S svojim renault meganom RS se je že večkrat podal na dirkališča v tujini. Svoje vozniške sposobnosti je preizkušal na nemškem Nordschleifu, na hrvaškem Grobniku, Red Bull Ringu v Avstriji, Hungaroringu na Madžarskem ter Slovakiaringu na Slovaškem.

Prva prava dirkaška avtomobilistična preizkušnja, sicer le v vlogi predvoznika, pa se je končala z veliko smolo, a s srečo, da je ohranil živo glavo ter da je z njegovim zdravstvenim stanjem vse v redu.

Šestindvajsetletni Tepeš, njegov oče je nekdanji uspešni skakalec Miran Tepeš, je ob koncu pretekle zime odlično nastopil na finalu svetovnega pokala v skokih na novi letalnici v Planici.

Deli s prijatelji