RELI

Harrach najboljši, Asja Zupanc sedma

Objavljeno 13. april 2013 00.14 | Posodobljeno 13. april 2013 00.16 | Piše: STA, S. J.

Harrach je dobil vse štiri petkove preizkušnje v okolici Volšperka.

Dirkač Mitsubishija ima 28 sekund naskoka pred drugouvrščenim Gerwaldom Grössingom.

CELOVEC – Reli Lavanttal v Labotski dolini na avstrijskem Koroškem, ki šteje tudi za slovensko državno prvenstvo, je najbolje začel domačin Beppo Harrach. Dirkač Mitsubishija ima po današnjih štirih hitrostnih preizkušnjah 28 sekund prednosti pred rojakom Gerwaldom Grössingom. Najboljša slovenska predstavnica je Asja Zupanc na sedmem mestu.

Harrach, ki tako kot drugouvrščeni Grössing vozi dirkalnik mitsubishi evo IX R4, je dobil vse štiri petkove preizkušnje v okolici Volšperka. Tretji je Raimund Baumschlager (škoda S2000), ki ima pred sobotnim nadaljevanjem z osmimi hitrostnimi preizkušnjami za vodilnim Harrachom 41 sekund zaostanka.

Tako kot že vrsto let je reli pri severnih sosedih tudi uvod v slovensko prvenstvo. Na dirki v Labotski dolini sicer ne nastopajo vsi najboljši, manjka tudi državni prvak Aleks Humar. Za reli se je prijavilo 26 slovenskih posadk, delo pa je prvi dan najbolje opravila Asja Zupanc (mitsubishi evo IX). Skupno je na sedmem mestu, za vodilnim zaostaja 3:10 minute. Tik za njo je v skupni razvrstitvi Rajko Žakelj (mitsubishi evo IX) s 17 sekundami večjim zaostankom, v deseterici pa je še Rok Turk (renault clio), ki za Zupančevo zaostaja slabo minuto.

Deli s prijatelji