GRAND PRIX

Hancock zmagal, Žagar v polfinalu

Objavljeno 17. avgust 2013 23.32 | Posodobljeno 17. avgust 2013 23.32 | Piše: STA, S. J.

Matej Žagar je prišel do polfinala in dirko končal na sedmem mestu, sedmi pa je tudi skupno.

Matej Žagar.

DAUGAVPILS – Američan Greg Hancock je dobil deveto dirko svetovnega prvenstva posameznikov v cu. Na preizkušnji serije Grand Prix v latvijskem Daugavpilsu je v finalu premagal Avstralca Darcyja Warda in Britanca Taia Wolffindna. Najboljši slovenski spidvejist Matej Žagar je prišel do polfinala in dirko končal na sedmem mestu, sedmi pa je tudi skupno.

Žagar je v predtekmovanju v petih vožnjah dosegel eno zmago, bil dvakrat drugi, enkrat tretji, enkrat pa ostal brez točk na četrtem mestu, tako da se je kot sedmi uvrstil v polfinale. V tem je bil blizu tudi uvrstitve v finale, a je moral nazadnje v tesnem boju za drugo mesto priznati premoč Dancu Nickiju Pedersenu, ki pa so ga pozneje v velikem finalu diskvalificirali zaradi prehitrega starta.

Žagar je z devetimi točkami za SP obdržal sedmo mesto v skupnem seštevku tega tekmovanja in s tem za zdaj tudi neposredno uvrstitev v serijo SGP za sezono 2014, ki si jo bo zagotovila prva osmerica ob koncu sezone. Na vrhu pa je prišlo do spremembe, saj je Wolffinden zdaj prvi s 117 točkami, Rus Jemil Sajfutdinov, do zdaj vodilni, ki pa je danes ostal brez polfinala, pa drugi s 114. Žagar ima 84 točk.

Naslednja dirka svetovnega prvenstva bo preizkušnja za veliko nagrado Slovenije v Krškem 7. septembra, kjer bo, poleg Žagarja, na posebno povabilo prirediteljev nastopil tudi Aleksander Čonda.

Deli s prijatelji