VN AVSTRIJE

Hamiltonu zmaga, Rosbergu pa kazen

Objavljeno 04. julij 2016 00.01 | Posodobljeno 04. julij 2016 00.01 | Piše: STA, T. Pa.

Današnja dirka se je končala z zapletom.

Lewis Hamilton.

SPILBERG – Svetovni prvak Britanec Lewis Hamilton je Veliki Britaniji v avstrijskem Spielbergu privozil 250. zmago v formuli 1. Na VN Avstrije pa se je dirka končala z zapletom, saj sta se voznika Mercedesa Hamilton in Nemec Nico Rosberg v zadnjem krogu v boju za zmago zaletela, zaradi poškodbe bolida pa je Nemec zdrsnil celo na četrto mesto.

»Bil sem na zunanji strani in nisem povzročil nesreče,« je že med dirko po moštvenem radiu dejal Britanec. Za nemške ljubitelje formule 1 je bil to že drugi udarec dneva, saj se je že pred tem zaradi počene pnevmatike poslovil voznik Ferrarija Sebastian Vettel, ki je prav danes praznoval 29. rojstni dan. »Nič nisem naredil narobe,« je dejal Nemec, ki mu je zadnja desna pnevmatika v 27. krogu pri hitrosti 300 na uro enostavno eksplodirala.

Rosberga sta v zadnjem delu 71. in zadnjega kroga prehitela Nizozemec Max Verstappen (Red Bull) in Finec Kimi Räikkönen (Ferrari), ki sta se ob Hamiltonu uvrstila na stopničke. Vse bolj napeto je zdaj tudi v skupnem seštevku za naslov svetovnega prvaka, saj ima Rosberg le še 11 točk prednosti. Zelo vroče bo zato že na prihodnji tekmi na Hamiltonovi domači dirki za VN Anglije v Silverstonu.

Po tekmi sta Hamilton in Rosberg nestrpno čakala končno odločitev tekmovalnih komisarjev. Po dobrih treh urah so ti ugotovili, da je krivec za nesrečo Rosberg, ki pa je imel srečo, saj so ga kaznovali le s pribitkom 10 sekund in vrstni red je ostal nespremenjen.

Deli s prijatelji