KVALIFIKACIJE

Hamilton najhitrejši v kvalifikacijah

Objavljeno 18. april 2015 21.03 | Posodobljeno 18. april 2015 21.04 | Piše: STA, A. K.

Za Hamiltona je to že 42. najboljši startni položaj v karieri.

Lewis Hamilton.

MANAMA – Četrto preizkušnjo formule 1 v sezoni 2015 v Bahrajnu bosta v nedeljo iz prve vrste začela Britanec Lewis Hamilton (Mercedes) in Nemec Sebastian Vettel (Ferrari). Hamilton si je v današnjih kvalifikacijah privozil že četrti prvi položaj v sezoni, na tretjem mestu pa je pristal drugi Mercedesov voznik Nico Rosberg. Za Hamiltona je to sicer 42. najboljši startni položaj v karieri.

Vodilni v SP Hamilton, po treh dirkah ima 68 točk, je na dirkališču v Sahirju premagal tekmeca iz vrst Ferrarija za 0,411 sekunde. Hamiltonov moštveni sotekmovalec in tekmec Rosberg pa je bil razočaran, saj je ostal brez prve startne vrste. Tudi druga vrsta bo v enaki barvni kombinaciji kot prva, saj je Finec Kimi Räikkönen z drugim ferrarijem privozil do četrtega mesta.

Iz tretje vrste bosta v nedeljo začela oba Williamsova dirkača Finec Valtteri Bottas in Brazilec Felipe Massa, iz četrte Avstralec Daniel Ricciardo (Red Bull) in Nemec Nico Hülkenberg (Force India), iz pete pa Španec Carlos Sainz mlajši (Toro Rosso) in Francoz Romain Grosjean (Lotus).

Deli s prijatelji