DUCATI FEST

Grmenje ducatijev prebudilo Goriško

Objavljeno 14. september 2015 19.04 | Posodobljeno 14. september 2015 19.06 | Piše: Blaž Kondža

Vrtojba je prvi septembrski vikend gostila že peti Ducati Fest, ki ga organizira klub ducatistov iz italijanske Gorice. Sobotni kratkotrajni plohi nista pokvarili prijetnega vzdušja.

Dogajanje je ogrel tudi vroč nastop Iris Batista ob drogu. Foto: Marco Gerometta

Prejšnji konec tedna je Vrtojba živela po taktih Ducatijevih dvovaljnikov, ki so preplavili tamkajšnje dirkališče za karting. Že peti Ducati Fest je na slovenskih tleh organiziral klub lastnikov ducatijev DOC Gorizia v sodelovanju z društvom Gas Vrtojba. Kot nam je povedal predsednik kluba DOC Gorizia Mario Korečič, je dogodek obiskalo več kot 7000 ljudi, od tega se jih je 2000 pripeljalo tako na ducatijih kot tudi na motociklih drugih znamk.

Močna slovenska prisotnost

Lahko bi rekli, da je bil festival predvsem slovenski, saj smo na večini motociklov vseh barv in znamk, ki so bili parkirani ob glavnem prizorišču, videli naše tablice. Obenem je pri organizaciji dejavno sodeloval še novi zastopnik znamke Ducati za Slovenijo, AS Moto center Domžale. Ta je na festival pripeljal svojo zbirko testnih motorjev, ki so jih lahko udeleženci preizkušali. Domžalsko podjetje je s tem dopolnilo zbirko najnovejših motociklov, ki so jih v ta namen pripeljali iz tovarne v Bologni. Poleg tega so postavili in uredili še kotiček za sproščanje, ki je bil obenem razstavni prostor novega Ducatijevega scramblerja.

Organizatorji so prav tako poskrbeli za zabavni spremljevalni program, ki je potekal oba dneva. Dih jemajoči so bili nastopi kaskaderja Emilia Zamore, ki je izvajal najrazličnejše vragolije na štirih različnih ducatijih, štirikolesniku in mini motorčku. Nastopil je štirikrat, dvakrat v soboto in dvakrat v nedeljo. Tako sobotno kot nedeljsko dogajanje sta ogrela vroča nastopa Iris Batista, ki je zaplesala ob drogu. V soboto popoldne je na svoj račun prišlo predvsem moško občinstvo, ki je spremljalo prelestna Desmova dekleta v bikinijih med pranjem motociklov. Vreme jo je organizatorjem zagodlo le prvi dan, saj se je med kosilom in večernim rock koncertom skupine Animal House Rock Cover Band ulilo kot iz škafa. Posledično so napovedani sobotni koncert odpovedali. So pa zato v nedeljo nastopili mladi rockerji iz Vrtojbe – Rock Band HairX.

Navdušeni udeleženci

Vzdušje je bilo sila prijetno in polno energije ter motorističnih klepetov o jeklenih konjičkih, zanimivih potovanjih in dogodivščinah. »Peti Ducati Fest je presegel vsa pričakovanja, saj se je ne glede na slabo vremensko napoved že v soboto zbralo veliko motoristov. Najpogumnejši med njimi se niso ozirali na dež in so izpeljali panoramsko vožnjo Strast brez meja po slovensko-italijanskih Brdih,« pravi Korečič in doda, da ga zelo veseli, da postaja festival čedalje bolj mednaroden. »Poleg ducatistov iz Italije in Slovenije so prišli še ljubitelji teh motorjev iz Avstrije, Švice, Hrvaške, Srbije, Poljske, Slovaške, Nemčije, Češke, Anglije ter ameriški vojaki iz baze v Avianu. Ob tej priložnosti bi se rad zahvalil vsem motociklističnim navdušencem, ki so nas obiskali, saj so prav oni bistvo prireditve.«

»Dogodek je bil organiziran na visoki ravni. Menim, da takšnega motorističnega srečanja v Sloveniji še nismo imeli. Čutilo se je, da ga podpira tudi tovarna. Ne nazadnje nas je obiskal Ducatijev mož, ki skrbi za klubsko sceno, Giuseppe Filippi, in pozdravil udeležence,« pa je vtise strnil Sergej Petkovšek, vodja prodaje pri AS Moto center Domžale. 

Deli s prijatelji