ZABOK

Gajser dobil drugo dirko DP

Objavljeno 02. maj 2014 10.55 | Posodobljeno 02. maj 2014 10.55 | Piše: STA, A. L.

V razredu MX 125 je slavil aktualni prvak Aljoša Molnar, v razredu do 85 kubičnih centimetrov pa je dvakrat do drugega mesta prišel Maks Mausser.

Tim Gajser.

ZAGREB – V hrvaškem Zaboku so motokrosisti nastopili na drugi dirki državnega prvenstva, prva trojica pa je bila v razredu open na koncu enaka kot na prvi dirki v Prilipah. Zmagal je Tim Gajser, drugi je bil Klemen Gerčar, tretji pa Toni Mulec.

»Steza v Zaboku je po krajšem nalivu postala zelo spolzka in nevarna, zato sem nekoliko upočasnil tempo, saj si dan pred odhodom na dirko za svetovno prvenstvo na Nizozemsko nisem smel privoščiti napake. Kljub temu je bil to danes dober trening, pa čeprav bo moja naslednja dirka na peščeni podlagi, ki zahteva povsem drugačne nastavitve in tehniko vožnje«, je svojo novo zmago komentiral Gajser.

V razredu MX 125 je slavil aktualni prvak Aljoša Molnar, v razredu do 85 kubičnih centimetrov pa je dvakrat do drugega mesta prišel Maks Mausser, ki je v točkovanju za državno prvenstvo zabeležil zanesljivo zmago pred Stašo Braniselj in Matevžem Robkom. Svoje prve zmage na 125 kubičnem dvotaktnem motorju se je razveselil lanskoletni prvak razreda MX85 Jan Pancar. V razredu MX 65 je največ točk dosegel Gal Zupančič.


* Izidi

– DP open:

1. Tim Gajser, 2. Klemen Gerčar, 3. Toni Mulec, 4. Theo Urbas, 5. Borut Koščak ...

– DP 125:
1. Aljoša Molnar, 2. Luka Kutnar, 3. Anej Doplihar, 4. Jan Petrič, 5. Denis Zorman ...

– DP 125 2T:
1. Jan Pancar, 2. Anej Braniselj, 3. Miha Bubnič, 4. Denis Vačovnik, 5. Žan Brinovšek ...

– DP 85:
1. Nikola Hranić, 2. Maks Mausser, 3. Staša Braniselj, 4. Matevž Robek, 5. Mihael Golec ...

 

Deli s prijatelji