160 AVTOMOBILOV

FOTO: Na slovenskem avtosalonu tudi prestižni jekleni konjički

Objavljeno 28. marec 2017 12.57 | Posodobljeno 28. marec 2017 12.57 | Piše: STA

Danes se je začel Avtomobilski salon Slovenije, kjer je predstavljenih 29 slovenskih premier.

LJUBLJANA – Na ljubljanskem Gospodarskem razstavišču se danes začenja Avtomobilski salon Slovenije, na katerem bo 27 avtomobilskih znamk predstavilo skupno 260 avtomobilov, od tega 29 slovenskih premier. Namen prireditve, ki bo potekala do nedelje, je tudi izobraževanje, saj bodo v tehnološkem paviljonu pozornost med drugim namenili varnostnim tehnologijam.

Salon se bo po besedah direktorja Gospodarskega razstavišča Iztoka Bricla razprostiral na 12.000 kvadratnih metrih površin, poleg vseh 11 razpoložljivih dvoran pa so mu namenili še tri montažne. Pričakujejo 80.000 do 100.000 obiskovalcev.

Med 260 razstavljenimi avtomobili bo po besedah predsednika sekcije za osebna motorna vozila pri Trgovinski zbornici Slovenije Davida Juriča sedem električnih, sedem hibridnih in tudi nekaj konceptnih.

image

V tehnološkem paviljonu obiskovalce čaka 12 tematskih sklopov, kjer bodo na voljo tudi kustosi oziroma informatorji. Med drugim bo mogoče spoznati sodobne varnostne tehnologije, sesti v simulator varne vožnje, doživeti virtualno dirkaško izkušnjo in preveriti, kakšni trendi se na področju avtomobilskih tehnologij obetajo v prihodnosti.

Cena vstopnic je 8 evrov za odrasle, 6 evrov za študente in upokojence ter 20 evrov za družine (dva odrasla in trije mladoletniki). Sejem bo danes med 9. in 15. uro namenjen novinarjem in poslovni javnosti, nato pa bo vrata do 20. ure odprl širši javnosti. Od torka do četrtka bo odprt od 8. do 20. ure, v petek, soboto in nedeljo pa od 8. do 21. ure.

Deli s prijatelji