FORMULA 4

FOTO: To je sin Michaela Schumacherja

Objavljeno 19. april 2016 09.34 | Posodobljeno 19. april 2016 09.34 | Piše: STA, S. U.

Schumacherjev sin uspešen tudi v Nemčiji.

BERLIN – Mick Schumacher, sin nekdanjega sedemkratnega svetovnega prvaka v formuli 1 Michaela Schumacherja, je po uspešnem začetku sezone v italijanski formuli 4 dobil tudi prvo dirko v domovini. Konec tedna je slavil na eni od dirk tega tekmovanja v Oscherslebnu.

V tej sezoni je 17-letni Mick Schumacher prestopil k italijanski ekipi Prema Powerteam in na prvi dirki v Misanu tudi dobil prvo in drugo preizkušnjo v tej konkurenci. Zdaj je bil prvič uspešen tudi na domačem terenu.

Mlajši Schumacher je zmagal na tretji dirki, pred tem je dvakrat ostal brez stopničk. »Užival sem, res je bilo v redu. Zmaga v zadnji vožnji je popravila sicer ne najboljši vtis konca tedna,« je dejal sin sedemkratnega svetovnega prvaka.

Lani je v svoji prvi sezoni v tej konkurenci formule v nemškem prvenstvu osvojil deseto mesto, zdaj je v razvrstitvi italijanskega drugi.

»Želim postati dober dirkač, zanesljiv in vsestranski. To pa pomeni tudi, da je treba trdo delati in začeti pri sebi,« je o svoji dirkaški prihodnosti še razmišljal dirkač s slavnim priimkom.

Deli s prijatelji