MOTOKROS

FOTO: Bravo za Tima!

Objavljeno 23. julij 2017 21.05 | Posodobljeno 23. julij 2017 21.06 | Piše: STA, Ma. M.

Tim Gajser je bil skupno tretji.

LOKET – Slovenski motokrosist Tim Gajser je na dirki svetovnega prvenstva v češkem Loketu osvojil tretje mesto. Svetovni prvak je dobil prvo vožnjo elitnega razreda MXGP, v drugi pa je bil četrti, kar je pomenilo končno tretje mesto. Zmagal je Italijan Antonio Cairoli. Za Gajserja je bila zmaga v prvi vožnji prva po aprilski preizkušnji v Trentinu.

Najboljši do polovice

Gajser je bil nato tudi v drugi vožnji najboljši do polovice, ko je moral najprej predse spustiti Cairolija, potem še Desalla, nekaj krogov pred koncem pa ga je prehitel še Herlings. Gajser se je tako na koncu moral zadovoljiti s skupno tretjo stopničko, kar pa je zanj po dolgem okrevanju zaradi poškodbe in po nekaj izpuščenih dirkah sredi sezone prva uvrstitev na zmagovalni oder po Trentinu.

Skupno je na vrhu ostal Cairoli s 523 točkami, drugi je Desalle s 431, tretji pa Herlings s 418. Gajser ima zdaj 353 točk in je peti. Na dirki na Češkem sta nastopila še Peter Irt, v prvi vožnji 26., Jernej Irt pa 29., v drugi pa sta mesti zamenjala, vseeno pa spet ostala brez točk.

Naslednja preizkušnja SP bo 6. avgusta v belgijskem Lommelu.

Ja pa Tima in sotekmovalce pred dirko šokirala vest o smrti mladega moldavijskega motokrosista image Igorja Cuharciuca.

Deli s prijatelji