MOTOCIKLIZEM

Ducati nagnal strah Rossiju

Objavljeno 12. avgust 2017 12.20 | Posodobljeno 12. avgust 2017 12.21 | Piše: Damir Gorjanc

Italijansko moštvo v vlogi favoritov na VN Avstrije. Jorge Lorenzo: Imamo popoln motor za Spielberg.

Valentino se mora posloviti od svoje yamahe.

LJUBLJANA –D ve dolgi ravnini, dve malo krajši, vzponi in spusti ter le osem ovinkov na stezi v Spielbergu so pisani na kožo Ducatijevim motociklom, ki bi lahko drugič zapored na veliki nagradi Avstrije krojili sam vrh v razredu motoGP. Pri moštvu iz Bologne so spet zaobšli pravila in v oklep motocikla integrirali prednja krilca, ki močno spominjajo na tista prepovedana iz lanske sezone, Andrea Divizioso (Ducati) pa bo poskušal izkoristiti njihove prednosti. Niti pri Yamahi niso le sedeli in občudovali novih oblikovalskih dosežkov nasprotnikov, temveč so tudi sami radikalno spremenili sprednji del motocikla, ki ga jezdita Valentino Rossi in Maverick Viñales.


"Pozitivne izkušnje iz Brna bomo poskušali prenesti v Avstrijo in upam, da se bomo tam lahko borili za stopničke," si je zaželel Valentino Rossi.

Italijan je prvič po desetih letih zasedel vrh časovne razpredelnice na testiranjih po dirki v Brnu, a je ta napredek težko opredeliti kot revolucionarnega, saj steza na Češkem pregovorno leži legendarni številki 46. »Novih krilc verjetno ne bomo uporabili, čeprav bomo poskusili, kako se obnesejo na tej progi. Pozitivne izkušnje iz Brna bomo poskušali prenesti v Avstrijo in upam, da se bomo tam lahko borili za stopničke. Težko je napovedati, kdo bo v ospredju, zagotovo bo treba računati na vse ducatije,« je Rossiju strah v kosti pognalo rdeče moštvo. Za to je kriva njihova lanska dvojna zmaga in napoved Jorgeja Lorenza (Ducati): »Na papirju je naš motocikel popoln za stezo v Spielbergu, zato se zelo veselim, da se bom s svojim desmosedicijem zapeljal po njej. Zelo bo pomembno, da bom dobre občutke z novimi prednjimi krilci izkoristil za čim boljši rezultat.« Že prvi prosti trening pred jutrišnjo VN Avstrije je med prvo deveterico naplavil kar pet Ducatijevih motociklov, dve yamahi in dve hondi. Čeprav je kar 14 dirkačev prvi trening končalo manj kot sekundo za vodilnim Hectorjem Barbero (Avintia Ducati), bodo zaostanki gotovo narasli že v današnjih kvalifikacijah, ko se bo premešal tudi vrstni red. 

Deli s prijatelji