UPS

Brez zavor tudi pred mikrofonom

Objavljeno 02. avgust 2017 12.15 | Posodobljeno 02. avgust 2017 12.15 | Piše: M. Š.

Vroča kri med dirko formule 1 na Hungaroringu in po njej. Kevin Magnussen brez dlake na jeziku: »Poliži mi jajca, ljubček.«

Kevin Magnussen (na fotografiji) je hitro utišal Nica Hülkenberga.

BUDIMPEŠTA Nedeljska velika nagrada Madžarske v formuli 1, ki se je razpletla z dvojno zmago Ferrarijevih dirkačev Sebastiana Vettla in Kimija Räikkönena, je postregla tudi s kopico zmerljivk. Že v drugem zavoju je obilo vroče krvi povzročil Red Bullov up Max Verstappen, ki je trčil v dirkalnik moštvenega sotekmovalca Daniela Ricciarda in pri tem tako uničil hladilnik v njegovem »rdečem biku« RB13, da 28-letni Avstralec ni mogel več nadaljevati preizkušnje. »Za to ni opravičila!« je zmajeval z glavo Ricciardo in po krajšem premolku pristavil, da je res frustrirajoče, ker si je takšno napako privoščil prav ekipni kolega.

Danielovo razočaranje je bilo toliko večje, ker je do trčenja, po katerem je besni Avstralec devet let mlajšemu Nizozemcu pokazal sredinec, prišlo v (dvo)boju za četrto mesto in je bil tako v dobrem položaju za visoko končno uvrstitev. »Česa takega od Maxa res ne bi pričakoval. Zagotovo se bova glede tega še pogovorila. Pričakujem, da bo prišel do mene in se mi opravičil,« je še dejal Ricciardo, ki je v skupnem seštevku zadržal četrto mesto, vendar pa ima zdaj le še točko prednosti pred Räikkönenom.

Verstappen, ki zaradi 10-sekundnega kazenskega postanka na koncu ni mogel izvleči več od petega mesta, se je začuda takoj posul s pepelom. »Opravičujem se Danielu, to je bila zadnja stvar, ki sem si jo želel,« je 19-letni Nizozemec prevzel krivdo nase, po njunem pogovoru na štiri oči pa je Ricciardo sprejel njegovo opravičilo.

Se pa še niso pomirile strasti med Nicom Hülkenbergom (Renault) in Kevinom Magnussenom (Haas), ki je v 62. krogu zrinil s proge 29-letnega Nemca. Ko je pet let mlajši Danec, ki je zaradi tega prejel petsekundno kazen in ciljno črto prečkal kot 13., po dirki dajal intervju, je k njemu pristopil Hülkenberg in tekmeca potrepljal po rami, rekoč, da je bil spet najbolj nešportni dirkač dneva. Magnussen mu je hladnokrvno odvrnil: »Poliži mi jajca, ljubček.« Nemec, toliko bolj jezen, ker ni videl cilja na Hungaroringu, ki ga nameravajo do leta 2019 prenoviti za 115 milijonov evrov, se je brez besed umaknil, pozneje pa je za ameriško televizijsko postajo NBC izjavil: »Kevin vozi umazano. On je navadna rit. O njem bom še govoril z vodjo dirk Charliejem Whitingom
 

Deli s prijatelji