POŠKODBA

Anglija na prvenstvo brez Lamparda

Objavljeno 31. maj 2012 21.30 | Posodobljeno 31. maj 2012 21.30 | Piše: D. P., STA

Zamenjal ga bo Jordan Henderson.

Frank Lampard bo zaradi prehitre vožnje moral na sodišče.

LONDON – Angleška nogometna reprezentanca bo na junijskem evropskem prvenstvu na Poljskem in v Ukrajini pogrešala vezista Chelseaja Franka Lamparda. Kot so sporočili iz angleške nogometne zveze, bo Lampard ob nastop na Euru 2012 zaradi poškodbe stegenske mišice, ki jo je staknil na sredinem treningu.

Menjava iz Liverpoola

Lamparda, ki ga je pregledala zdravniška ekipa angleške izbrane vrste, naj bi zamenjal vezist Liverpoola Jordan Henderson, a bo zaradi dejstva, da se je rok za prijavo končnih seznamov iztekel v torek, imela zadnjo besedo o tem zdravniška ekipa evropske nogometne zveze.

Šok za ekipo

»To je velikanski udarec za moštvo, še posebej, ker smo že pred tem ostali brez Garetha Barryja. Dejstvo, da zdravnik ne more zagotoviti, da bi Frank lahko igral vsaj na kakšni tekmi predtekmovanja, pomeni, da moramo nujno dobiti zamenjavo za sredino igrišča. Sicer pa to ni le hud udarec za ekipo, temveč predvsem veliko razočaranje za Franka. Bil je v zelo dobri formi in se je veselil turnirja. Njegov delež v kvalifikacijah je bil ogromen, zato je še toliko bolj kruto, da tik pred tekmovanjem odpadeš zaradi poškodbe,« je povedal angleški selektor Roy Hodgson.

Deli s prijatelji