DIRKA PO ITALIJI

Ameriškemu Garminu ekipni kronometer v Veroni

Objavljeno 09. maj 2012 19.46 | Posodobljeno 09. maj 2012 19.47 | Piše: Ma. F., STA

Roza majico vodilnega v skupni razvrstitvi je oblekel Litovec Ramunas Navardauskas.

VERONA – Ameriška ekipa Garmin-Barracuda (37:04) je zmagovalka današnjega ekipnega kronometra na 95. kolesarski dirki po Italiji. Drugo mesto je v četrti, 33,2 km dolgi etapi v Veroni osvojila Katjuša (+ 0:04), tretje pa Astana (+ 0:22). Roza majico vodilnega v skupni razvrstitvi je oblekel Litovec Ramunas Navardauskas (Garmin-Barracuda).

AG2R La Mondiale, zasedba edinega slovenskega kolesarja na letošnjem Giru Gregorja Gazvode, je zasedla 21. mesto (+ 1:45).

Ameriško moštvo prevladovalo na današnji trasi

Kolesarska karavana na italijanski pentlji se je po uvodnih treh etapah na Danskem vrnila na Apeninski polotok, po torkovem prostem dnevu pa jo je danes čakala ekipna ravninska kronometrska preizkušnja. Ta se je v Veroni končala po okusu ameriške zasedbe, ki je za pet sekund ugnala rusko Katjušo, medtem ko je tretjeuvrščena kazahstanska Astana zaostala 22 sekund. Tekmovalci ameriškega moštva so prevladovali v vseh sektorjih današnje trase v Benečiji. Že ob prvem vmesnem času (9 kilometrov) so si pred najbližjimi zasledovalci prikolesarili sedem sekund, na drugem (21,8 kilometra) pa devet sekund prednosti.

V četrtek 209 kilometrov od Modene do Fana

Komaj 24-letni baltski kolesar Navardauskas se je že po danskih preizkušnjah zavihtel na visoko peto mesto v skupni razvrstitvi, po današnjem zmagoslavju ameriškega moštva pa si je nadel tudi najbolj zaželeno majico na italijanskem krogu. Po štirih etapah ima deset sekund prednosti pred zasledovalci, najbližji trije pa prihajajo iz njegovega moštva: Američan Tyler Farrar in Južnoafričan Robert Hunter zaostajata deset, Kanadčan Ryder Hesjedal enajst sekund. »Vesel sem, da sem sledil svojim fantom. Kakšnih deset kilometrov pred ciljem sem začutil močno utrujenost, le malo je manjkalo, pa bi odnehal, a sem vztrajal in oblekel rožnato majico,« je po prihodu v cilj dejal Navardauskas.

V četrtek bo na sporedu 209 km dolga etapa od Modene do Fana, v petek, soboto in nedeljo pa bodo že na vrsti prve gorske preizkušnje na letošnjem Giru.
 


 

Deli s prijatelji