OPEKLINE

Zalili so ga z bitumnom

Objavljeno 03. julij 2018 11.23 | Posodobljeno 03. julij 2018 11.23 | Piše: A. J.

Andrej K. je s strehe bloka na glavo dobil pljusk bitumna. Upravnik si je umil roke, kdo je odgovoren, se ne ve.

Bitumen je priletel s strehe. FOTO: Nn
MOSKVA – V Balašihi v moskovskem okrožju v Rusiji je na dvorišču petnadstropnega bloka tik ob stopnišču polkrog iz bitumna, ki je v sredi votel. Na tem koščku je čakal svoje dekle 16-letnik, ki so ga ruski mediji poimenovali Andrej K., ko so s strehe nanj nenadoma začele padati kaplje vrelega bitumna. Fant je začel srhljivo kričati, nakar so iz bloka prihiteli sosedje.

Del stopnišča, kjer je sedel fant, je bil obkrožen s trakom, ki ga gradbena podjetja postavijo kot znak, da se je treba območja izogibati, saj je na bloku že tri tedne potekala prenova strehe. Najstnik oznake ni upošteval in je kljub prepovedi stopil na prepovedano nevarno območje.

»Ves je bil oblit in ožgan. Tudi vrat je imel poškodovan. Obraza in glave pa ne,« je novinarjem razkrila ena od sosed, ki je fanta videla, potem ko so ga na kraju nesreče oskrbeli reševalci. Mladenič je, pravijo sosedje, dobil blage opekline, čeprav je bil prizor, ko je nanj padal bitumen, precej grozljiv.

image
Šestnajstletnik jo je odnesel z lažjimi opeklinami. FOTO: Nn

Eden od sosedov je dejal, da gradbeno podjetje, ki je že tedne delalo na strehi, stanovalcev ni obvestilo o popravilih, ampak je zgolj razpostavilo trakove in začelo delati. Obvestila, da potekajo gradbena dela, naj bi obesili na oglasno desko šele po nesreči. Upravnik Kvartal 2000, ki bi moral biti odgovoren za vse, kar se v bloku dogaja, je zanikal, da bi bil kakor koli povezan s prenovo strehe. To naj bi, so dejali, naročil poseben okrožni sklad za prenovo stanovanjskih stavb, niso pa želeli razkriti, katero podjetje je prenavljalo streho. »Ne vemo, kdo je delal, ključev nismo dali nikomur,« zatrjuje upravnik Aleksej Beločkin.

Kdo je odklenil oziroma dal ključe vhodnih vrat delavcem, ki so že tri tedne delali na strehi, ni znano. Tudi s sklada, ki naj bi naročil prenovo, so sporočili, da o tem ne vedo nič. Podjetju, ki je opravljalo dela, najverjetneje grozi kazen zaradi povzročitve manjše ali resne poškodbe zaradi malomarnosti, poročajo ruski mediji. 
Deli s prijatelji