HULIGANI

Dinamovi navijači iz zasede brutalno napadli Slovence 

Objavljeno 21. maj 2018 18.12 | Posodobljeno 21. maj 2018 20.11 | Piše: STA. M. U.

Njihova tarča so bili naši navijači beograjske Crvene zvezde.

Navijaška skupina Bad Blue Boys. FOTO: Facebook
LUČKO – Skupina navijačev hrvaškega Dinama je v Zagrebu na avtocestni obvoznici v smeri slovenske meje pri Motelu Plitvice napadla skupino slovenskih navijačev beograjske Crvene zvezde, ki so se vračali domov s proslavljanja naslova državnega prvaka njihovega kluba v Beogradu. 
Navijači skupine Bad Blue Boys so iz zasede z različnimi predmeti napadli skupino vračajočih se privržencev navijaške skupine Crvene zvezde Delije, zaradi česar je nastal prometni zastoj vse do odcepa Lučko.

Hrvaška policija napad potrdila

Predstavniki zagrebške policije so potrdili, da je prišlo do navijaškega spopada. »Nekaj slovenskih državljanov, ki so potovali v dveh kombiniranih vozilih slovenskih registrskih oznak, je v nedeljo, 20. maja, na mejnem prehodu Bregana/Obrežje ob izstopu iz Hrvaške policijskim uslužbencem prijavilo, da jih je na avtocesti v bližini Motela Plitvice z različnimi predmeti napadlo več oseb, ki so potem hitro pobegnile. Slovenski državljani so zavrnili zdravniško pomoč, ki so jim jo ponudili uslužbenci policije. V tem incidentu nihče ni bil telesno poškodovan, obsega in višino škode na vozilih pa ni bilo mogoče ugotoviti,« so ob tem sporočili z zagrebške policije, ki še preiskuje okoliščine tega dogodka.

 
Deli s prijatelji