VOLITVE

Janković: Storil bom vse, da preprečim zmago Janše

Objavljeno 25. april 2018 13.38 | Posodobljeno 25. april 2018 14.46 | Piše: T. V.

Ljubljanski župan je spregovoril o prihajajočih parlamentarnih volitvah.

Zoran Janković. FOTO: Jure Eržen, Delo
LJUBLJANA – Župan prestolnice in predsednik Pozitivne Slovenije (PS) Zoran Janković je na tiskovni konferenci spregovoril o prihajajočih parlamentarnih volitvah, ki bodo 3. junija.

Na kakšen način se bo Janković vključil v volitve, je odvisno tudi od pogovorov s predstavniki levih političnih strank, je povedal in potrdil, da se je o morebitnem sodelovanju pogovarjal s premierjem v odstopu Mirom Cerarjem (SMC) in predsednikom SD Dejanom Židanom. »Ego moramo dati na stran in poskrbeti, da bomo imeli odprto, normalno vlado,« je dejal Jankovič. »Storil bom vse, da bom preprečil zmago Janeza Janše.« Osnovno vodilo je, kako zagotoviti, da levica zmaga, je še dodal.



Prejšnji teden je PS tako kot ostale stranke, ki želijo sodelovati na volitvah, odprla transakcijski račun. Ali to pomeni, da se bo Janković, relativni zmagovalec parlamentarnih volitev leta 2011, ponovno potegoval za funkcijo na državni ravni? Dokončno odločitev bo sprejel do 3. maja, ko se izteče rok za vložitev kandidatnih list, je sporočil. Zagotovo pa Jankovića ne bo na kandidatni listi, saj ga delo v parlamentu ne zanima.

Z Marjanom Šarcem, k mu javnomnenjske ankete dobro kažejo, se Janković ni pogovarjal. »Po 3. maju bo to jasno. Nikogar ne prosim za pogovor,« pa je odgovoril na vprašanje, ali načrtuje pogovor z njim.
Deli s prijatelji