POZOR

Deklica skoraj ostala brez prstkov

Objavljeno 05. april 2018 14.21 | Posodobljeno 05. april 2018 14.21 | Piše: A. L.

Na koncu se je vdala in na pomoč poklicala reševalce. Ti so hitro prišli na kraj, dekličine prste pa so iz objema lasu reševali kar 45 minut.

Gemma Fraser. FOTO: Instagram
EDINBURG – Mama prek družabnih omrežjih opozarja starše na dogodek, ki se je pripetil njeni hčerki. Zaradi neljubega dogodka bi namreč skoraj ostala brez dveh prstov na nogi.

Lanskega junija je Gemma Fraser iz Edinburga hčerki Orli menjavala plenico. Opazila je, da sta prstka spremenila barvo in otekla. Ugotovila je, da se je las ovil okoli dveh prstkov na nogi. Mamica se je lotila reševanja težave, a neuspešno. Na koncu se je vdala in na pomoč poklicala reševalce. Ti so hitro prišli na kraj, dekličine prste pa so iz objema lasu reševali kar 45 minut.

Kljub uspešni akciji so deklico Orlo odpeljali v bolnišnico, a so jo še isti dan odpustili v domačo oskrbo, mamici pa dali kremo z antibiotikom. Redno je mazala prstke in eden se je lepo zacelil, iz drugega pa se je začel cediti gnoj. Deklica je morala ponovno pod nož, na koncu pa so ugotovili, da se je v rani skrival del lasu.

Na koncu se je za malo Orlo vse dobro končalo, mama pa si je zadala cilj, da bo na svojo izkušnjo opozorila čim več ljudi. »Redno pregledujte nogice otrok. Dokler se ni zgodilo mojemu otroku, sploh nisem vedela, da je to mogoče,« poudarja.



Deli s prijatelji