NA TAPETI

Drzni tat v priporu

Objavljeno 16. februar 2018 08.36 | Posodobljeno 16. februar 2018 08.36 | Piše: V. A.

Šišenski policisti zgrabili 34-letnega Ljubljančana.

FOTO:
LJUBLJANA – Policisti iz Šiške so od 29. decembra lani do 16. januarja letos obravnavali več drznih tatvin (člen 205/1-3 KZ-1 predvideva do 5 let zapora) in rop (člen 206/1 KZ-1 predvideva od enega do 10 let zapora) ter jih uspešno preiskali.
Ugotovili so, da je takrat še neznani, zamaskirani storilec 29. decembra vstopil v prodajalno v Prušnikovi ulici in pristopil do blagajne, za katero je bila takrat zaposlena. S silo telesa je poskušal odpreti zaklenjeno blagajno, a mu to ni uspelo, zato je pobegnil. Osumljeni je nato 8. januarja zamaskiran vstopil v prodajni kiosk na Celovški cesti ter od zaposlene zahteval denar, in ta mu ga je v strahu za življenje izročila. Prilastil si je več sto evrov. Tri dni pozneje, 11. januarja, je okoli 18. ure zamaskiran spet pristopil do istega prodajnega kioska, vendar ga je zaposlena opazila in se zaklenila. Storilec je s silo telesa poskušal odpreti vhodna vrata trafike, a mu to ni uspelo, zato je nabrusil pete. Nadalje je 16. januarja vstopil v športno dvorano na Štuli, kjer je pristopil do zaposlene v recepciji, ukradel denarnico, v kateri je bilo več stotakov gotovine, in pobegnil.
Policisti so z ogledi krajev kaznivih dejanj in z zbiranjem obvestil ugotovili, da je ta dejanja izvršil 34-letnik iz Ljubljane. Policisti so ga 5. februarja izsledili in mu odvzeli prostost. Naslednji dan so ga s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je odredil pripor. Policisti preiskavo nadaljujejo, saj sumijo, da ima 34-letnik na vesti še več podobnih kaznivih dejanj.
Nekaj po 6. uri je razbojnik z zadnje strani prišel za oškodovanko, ki je hodila po Kidričevi proti večji poslovno-trgovski stavbe in ji iz torbice, ki jo je nosila v roki, ukradel vrečko z gotovino. Zatem je zbežal skozi park in nato neznano kam. Novogoriški policisti primer še preiskujejo. 
Deli s prijatelji