MUČITELJICA

FOTO: Vpila, da bo vse pse pobila

Objavljeno 08. avgust 2018 00.00 | Posodobljeno 16. avgust 2018 16.39 | Piše: Moni Černe

Švicarko na Obali znova ujeli pri mučenju psov. Pred inšpektorico je pobegnila v Italijo.

Švicarke globa tisoč evrov ni spametovala. Nasprotno. Fotografiji: Milan Petrovič
KOPER – Potem ko smo v petek poročali o 46-letni švicarski državljanki, lastnici treh psov, ki je v sredo okoli 14. ure pustila svoja pasja prijatelja v avtu, medtem ko je temperatura zraka v Luciji dosegla 36 stopinj Celzija, sama pa odšla na pijačo, se je zgodba tri dni pozneje ponovila. Globa 1905 evrov, ki so ji jo tisti dan izrekli piranski policisti, je očitno ni izučila. V sredo ji psov niso odvzeli, saj veterinarskega inšpektorja na kraj dogodka ni bilo, menda zato, ker je izvedel, da je s psi vse v redu. No, da so bili v sredo tik pred vročinsko kapjo oziroma smrtjo, je tudi za Slovenske novice povedalo več prič.
37 stopinj je bilo, ko sta jo psa čakala v avtu.

V soboto popoldne so Švicarko pri istem početju zalotili celo dvakrat v istem dnevu. Pred tretjo ure popoldne je bila opažena, ko je srebala kavo v lokalu, ob njej pa je bil samo en pes, beli koder. Primorcem, ki jih je njeno mučenje živali prizadelo, je bilo jasno, da obstaja verjetnost, da je druga psa spet pustila v razbeljeni pločevini. O tem so obvestili lokalno radijsko postajo in radijci so izvedli pravo detektivsko reševalno akcijo. Izsledili so preostala psa v avtu, in sicer na parkirišču koprskega trgovskega centra; temperatura zraka je bila 37 stopinj Celzija. Kužka sta bila brez vode in izčrpana. Poklicali so policiste, dežurno veterinarsko inšpektorico, posneli so mučenje psov, da se bodo veterinarske službe le zganile in naredile, kar je prav. Lastnico, ki je pozneje prišla do avta, so odpeljali na policijsko postajo, jo po obravnavi izpustili, ona pa je znova odšla na pijačo in pse zaklenila v avto.

Radijska postaja je že po nekaj minutah dobila namige, da so psi zaprti v avtu na drugi lokaciji v Kopru, lastnica pa v gostinskem lokalu. Tudi tokrat so jo razkrinkali pri njenem nerazumnem in nehumanem početju ter s pomočjo veterinarke ter predsednice Obalnega društva proti mučenju živali (ODPMŽ) Andree Bogataj Krivec dosegli, da je dežurna inšpektorica prišla z nalogom za odvzem živali. Žal prepozno. Mučiteljica je, iz Obalnega zavetišča so ji sledili do meje, s psi v avtu pobegnila v sosednjo Italijo. Pred pobegom je vpila, da bo vse pse pobila. Po neuradnih informacijah naj bi živela v avtu na območju Obale, z njo pa vsi trije psi. 
Deli s prijatelji