RECEPT

Zimska marmelada

Kuhanje marmelade zahteva precej časa in potrpljenja, a bo v zimskih mesecih še kako teknila.
Fotografija: FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Guliver/Getty Images

Plodovi šipka so izjemno uporabni, tako v kulinariki kot v domači lekarni. Če jih pobiramo po prvi slani, bodo mehkejši in jih bo lažje pripraviti. Najpogosteje šipek pripravimo kot čaj, potrpežljive kuharice in kuharji pa se lotijo šipkove marmelade.



Poleg nje pripravimo še sirup, ki ga pijemo razredčenega z vodo, ali pa ga uporabimo kot preliv za sadne solate. Obnese se v alkoholni pijači, v šipkovem likerju.


Šipkovi plodovi so nadvse pripravni za okrasitev jedi, saj so čudovite žareče rdeče barve, lahko jih uporabimo tudi kot namizno dekoracijo, kot šopek. Če jih sušimo za čaj, plodove prerežemo, saj bodo tako prej suhi. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije