LAHKO JIH TUDI ZAMRZNEMO

Recept: pelmeni

Polnjene testenine, ki jih pripravimo s posebnim modelčkom.
Fotografija: Na sredino vsakega kroga damo žličko nadeva, potem pa pelmene prepognemo v lunico (kot bi delali marmeladne žepke ali ajdove krape). FOTO: Špela Ankele
Odpri galerijo
Na sredino vsakega kroga damo žličko nadeva, potem pa pelmene prepognemo v lunico (kot bi delali marmeladne žepke ali ajdove krape). FOTO: Špela Ankele

Recept nam je zaupala Irina, ki se je s sestro in njenimi tremi otroki iz okolice Kijeva preselila na Gorenjsko. Če ste pripravili preveč pelmenov, nič hudega: razporedimo jih na pekač, pokrit s papirjem za peko, nato pa zamrznemo. Šele po nekaj urah, ko so zmrznjeni, jih preložimo v vrečko. Tako se ne bodo sprijeli, skuhali pa jih bomo lahko tudi takrat, ko med tednom za pripravo kosila ni ravno veliko časa. Zanimivo pri pelmenih je tudi, da jih Irina skuha tako, da v vodo, poleg soli, strese nekaj zrnc popra in lovorov list. Tako jed dobi bolj globok, značilen okus! 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije