RECEPT

Pesni kolač z ingverjem

Morda je slišati kot nezdružljiva kombinacija, a je izjemnega, polnega okusa.
Fotografija: FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Guliver/Getty Images

Rdeča pesa ni le solata, iz nje pripravimo številne okusne jedi, na primer gosto kremno juho, lahko tudi presno, pa pire ali namaz, ki ga hladnega namažemo na kruh. Izvrstna je pečena v pečici, sama ali v družbi z drugo zelenjavo, na primer korenjem in krompirjem.


Ne pozabimo na sok rdeče pese, ki je specifičnega okusa in ga lahko zmešamo z drugimi sokovi, na primer korenčkovim. Rdeče korene lahko uporabimo celo za pripravo sladic, na primer kolača iz našega recepta, ki bo v kombinaciji z ingverjem postregel s svojevrstnim okusom. Kot nalašč za sladokusce, ki radi pripravijo kaj posebnega. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije