RECEPT

Ananas s škampi

Tik pred začetkom sezone žara ponujamo namig za eksotično nabodalo s pridihom morja in južnega sadja.
Fotografija: FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Guliver/Getty Images

Preden začnemo uživati domače sezonsko sadje, si privoščimo južno, ki ga lahko pripravimo tudi v nekoliko nenavadnih jedeh. Sladki ananas je zelo okusen, če ga na hitro popečemo ali flambiramo in ponudimo s sladoledom.


Kombiniramo ga lahko z mesom ali morskimi sadeži, na primer v mešanih nabodalih, ki jih spečemo na žaru, preden se začne sezona, pa kar v ponvi. Seveda je odličen svež, sam ali v družbi drugih, v sadnih pa tudi v pisanih zelenjavnih solatah. Dodamo ga lahko k mesnim jedem, za dekoracijo in popestritev okusa. Če na policah v trgovini ne najdemo svežega ananasa, bo dober tisti iz konzerve. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije