SLUŠALKE

Zvok brez žice

Objavljeno 12. avgust 2016 17.15 | Posodobljeno 12. avgust 2016 17.15 | Piše: S. I.
Ključne besede: slušalke

Ponudba brezžičnih slušalk je pestra, in če se bo Apple pri novem iphonu res odpovedal klasičnemu avdioizhodu, se bo prodaja zagotovo še povečala.

Foto Proizvajalec

Bliža se jesen in z njo november, ko naj bi Apple predstavil težko pričakovani iphone 7. Čeprav podjetje vedno uspešno skriva, kakšni bodo videti njegovi novi izdelki, pa so nekatere podrobnosti kljub vsemu pricurljale v javnost. Sedmica naj bi bila oblikovno videti precej podobna šestici, imela naj bi večjo kamero, drugačno anteno (oziroma tiste linije na hrbtni strani telefona), dva zvočnika, predvsem pa naj ne bi imela 3,5-milimetrskega izhoda za slušalke. Kot kaže, bo treba (kakovostne) glasbene in video vsebine na novem iphonu poslušati prek ožičenih slušalk, ki se jih bo priključilo na lightning vhod/izhod, ali pa prek brezžičnih slušalk. Na srečo je ponudba slušalk, ki uporabljajo standard bluetooth, dovolj velika, da ne bo šlo za neko ekskluzivno jabolčno zadevo. Pa poglejmo nekaj modelov za različne namene.

Vrhunski zvok

Avdiofili bodo lahko posegli po Sennheiserjevih slušalkah momentum 2.0 wireless, ki veljajo za ene najboljših, kar se tiče reprodukcije zvoka, tako brezžičnega kakor ožičenega. So udobne, lepo se zložijo in imajo aktivno odstranjevanje zunanjega hrupa, ki pa se ga ne da izklopiti, kadar se posluša glasba prek bluetootha; v pasivnem načinu (ožičenem) se odstranjevanje hrupa izklopi. A z visoko kakovostjo je povezana tudi visoka cena: okoli 400 evrov pri domačih trgovcih, v evropskih spletnih trgovinah, ki pošiljajo tudi v Slovenijo, pa se jih najde že za 269 evrov.

Brez hrupa

Med slušalkami z aktivnim odstranjevanjem hrupa Bosejeva serija quiet comfort slovi kot najboljša. Potem ko sta ožičena modela QC 15 in 25 pobrala tako rekoč vse nagrade med slušalkami, ki aktivno odstranjujejo neželene zvoke iz okolice, so Američani predstavili že bluetooth različico z oznako QC 35. Morda je kakovost zvoka nekoliko slabša kot pri Sennheiserjevem paradnem konju, kar pa se tiče odstranjevanja hrupa, jim ni para. Cena? V Sloveniji in drugod po Evropi že od dobrih 360 evrov.

Lahke in poceni

Skullcandy grind wireless imajo presenetljivo dober zvok za svojo ceno in majhnost. Za 70 evrov, kolikor je treba zanje odšteti pri slovenskih spletnih trgovcih, dobimo slušalke s solidnimi basi in dobro uravnoteženim zvokom, ki se lahko primerja tudi z zvokom dvakrat dražjih izdelkov. Slušalke, ki ne prekrijejo ušes, so dovolj udobne tudi za daljše seanse, baterija pa zdrži nekako pol dneva. Pa še čedne so.

Za športnike

Ameriška družba Monster Cable je visoko cenjena v svetu avdio- in videokablov, pred leti pa je začela izdelovati tudi slušalke. Blagovna znamka Beats, ki so jo spočeli z raperjem Dr. Drejem, je zdaj v Applovi lasti, a Monster še naprej izdeluje odlične slušalke. Tako je v navezi z Adidasom izdelal brezžične slušalke monster adidas sport adistar, ki so namenjene predvsem športnikom, ki želijo imeti dober zvok in ki ne želijo, da bi jim slušalke med aktivnostmi padale iz ušes. Kljub majhnosti  baterija zdrži okoli osem ur, sam zvok pa je pri normalni jakosti povsem spodoben za tip slušalke, ki jo nosimo v ušesu. V Sloveniji jih je kar težko najti, v spletnih trgovinah pa je zanje treba odšteti okoli 80 evrov.

Deli s prijatelji