NAJVEČJI

Zeus gotovo zadovolji vaše nogometne želje

Objavljeno 14. junij 2014 09.43 | Posodobljeno 14. junij 2014 09.43 | Piše: A. P.

Največji televizor na svetu je velik kot enosobno stanovanje.

Hkrati lahko gledamo več kot 20 programov.

Svetovno prvenstvo v nogometu se je že začelo in le redki srečniki bodo imeli priložnost, da si bodo tekme ogledali v živo na stadionih Brazilije. Večina se bo zbirala pred malimi zasloni doma ali po gostilnah. Ob tej priložnosti je londonsko podjetje Titan predstavilo največji televizor na svetu, ki so ga poimenovali zeus. Ime seveda ni naključna izbira, saj je zaslon dolg osem in visok pet metrov, kar je približna velikost enosobnega stanovanja. Verjetno v svojo dnevno sobo zadeve ne bi mogli namestiti, kar pa ne bi bila največja ovira, razen če imate pri roki 1,24 milijona evrov.

Ob tem velja poudariti, da je naprava nadvse kakovostna, premore 4K-tehnologijo s 65 milijardami barvnih odtenkov, hkrati pa lahko gledamo 20 televizijskih programov. Prav tako je edini zaslon na svetu, ki se dinamično odziva na svetlobo v prostoru. Pa še to, če ga boste želeli premakniti, se boste morali pošteno potruditi, saj tehta skoraj eno tono – kar je sicer glede na dimenzije relativno malo. Gre za daleč največji televizor na svetu, saj je njegov predhodnik z Japonske za kar polovico manjši. Najboljše pa je, da ni uporaben le takrat, ko ga gledamo, temveč je odličen tudi v izklopljenem stanju, ko se spremeni v velikanski akvarij, ki sledi premikom v prostoru, in je tudi občutljiv za dotik.

Doslej so izdelali le štiri, dva so že prodali, enega je kupil hotel v Cannesu, drugega pa zasebni milijonar iz Velike Britanije, ki si ga bo namestil na dnu bazena. »Združili smo najbolj vrhunsko tehnologijo ekranov. Glede na smernice v izdelavi ultravelikih zaslonov smo se odločili predstaviti nekaj izjemnega. Za posamezni izdelek porabimo šest mesecev,« je povedal šef podjetja Anthony Ganjou.

Deli s prijatelji