NEPOŠTENO

Zaposlene na vratih pričakal listič: vstop vam je prepovedan

Objavljeno 19. oktober 2012 09.36 | Posodobljeno 19. oktober 2012 09.36 | Piše: B. F.

Delodajalec jim že dlje časa ne plačuje prispevkov.

Že od 6. ure spremljamo novo agonijo delavcev na Slovenskem. Tokrat so na Jesenicah pred zaprtimi vrati poslovnih in proizvodnih obratov podjetja Tapetništvo TR, hčerinske družbe podjetja Tom Mokronog v stečaju, obstali delavci. Na njih je le zalepljen listič, ki jim prepoveduje vstop v njihove proizvodne obrate in jim zapoveduje, naj se v podjetju zglasijo v ponedeljek ob 8. uri.

Ne plačujejo jim prispevkov

Podjetje je pred zlomom, saj delavci že prej niso prejemali rednih plač in so jih izsilili s kolektivno grožnjo, da bodo vsi po vrsti dali odpoved. Hkrati pa so tudi izvedeli, da jim odgovorni že nekaj časa ne plačujejo prispevkov.

Vstopili bodo v podjetje

Na kratkem zboru, ki je potekal kar pred vrati podjetja, je bilo slišati, da je situacija precej čudna, saj se je le dan prej v podjetje pripeljal tovornjak z materialom, ki ga lahko uporabijo za opremo 12 jadrnic. Pa tudi prej se je, četudi ni bilo denarja za plače, kupovalo precej materiala. Delavce je zdaj obiskala predstavnica sindikata KNSS in delavci, ki imajo ključ od podjetja, bodo – kot smo slišali – tudi vstopili v prostor.

Potek današnjega dogajanja pred podjetjem tapetništvo TR bomo spremljali še naprej.

Deli s prijatelji