V PRIČAKOVANJU

Vrsta za iphone je bila dolga, prvi je bil Miha

Objavljeno 24. oktober 2013 23.53 | Posodobljeno 24. oktober 2013 23.57 | Piše: STA, Ma. F.

Drugi največji slovenski mobilni operater Simobil je kot prvi v Sloveniji ponudil omejene količine najnovejšega Applovega pametnega mobilnega telefona iphone 5S.

LJUBLJANA – Drugi največji slovenski mobilni operater Simobil je v petek minuto čez polnoč kot prvi v Sloveniji ponudil omejene količine najnovejšega Applovega pametnega mobilnega telefona iphone 5S. Iphone 5S 16 GB so prvim kupcem ponudili v prodajnem centru na Prešernovem trgu v Ljubljani, ki je ostal odprt do razprodaje zalog. Na prodajnem mestu je na voljo tudi cenejša različica mobilnika.

Oba modela enega najbolj priljubljenih pametnih mobilnikov na svetu bosta v svoji ponudbi imela tudi prodajni center na Glavnem trgu v Mariboru in prodajni center v Novem mestu. Vrata sta odprla ob 6. uri.

Rekordna prodaja

Po prodaji obstoječih količin je Simobil na omenjenih treh prodajnih mestih ponudil možnost rezervacije želenega modela telefona tudi prek spleta, medtem ko so rezervacije za preostala prodajna mesta na voljo že od četrtka.

Ameriški tehnološki velikan Apple je novi različici svojega pametnega mobilnika predstavil 10. septembra, na največjih trgih pa ga je začel prodajati 20. septembra. V prvih treh dneh je prodal rekordnih devet milijonov pametnih mobilnikov iphone 5S in 5C.

Miha je prvi kupec

Pred trgovino na Prešernovem trgu v Ljubljani je naš bralec Klemen ujel prvega kupca Miho. Vrsta čakajočih se je medtem iz ure v uro daljšala.

Miha je na svoj najljubši telefon čakal že od osme ure zjutraj, v službi pa si je vzel kar prost dan. Punca ga je pri tem spodbujala, mu stala ob strani in ga vsake toliko tudi zamenjala, da je lahko prvi v vrsti skočil na toaleto ali pa na kratek sprehod.

Ste tudi vi bili v vrsti čakajočih na novi iphone ali pa ste samo opazovali gnečo pred Simobilom?

Deli s prijatelji