OMEJITEV 500 MB

V Tržiču imajo brezplačno omrežje wifi

Objavljeno 27. marec 2014 08.14 | Posodobljeno 27. marec 2014 08.14 | Piše: A. L.

Projekt je financirala Občina Tržič, zanj pa so zapravili 12.064,37 evrov z vključenim DDV.

Fotografija je simbolična.

TRŽIČ – Mestno jedro v Tržiču je dobilo brezplačno omrežje (wifi). S signalom so za zdaj pokriti območje Trga svobode z atrijem Občine Tržič, Šolska ulica z Osnovno šolo Tržič, Dvorana tržiških olimpijcev, Ljudska univerza in Glasbena šola ter del Cankarjeve ceste med avtobusno postajo in kulturnim centrom, so sporočili z občine.

Brezplačnih 500 megabajtov na dan

Brezžično omrežje bodo lahko uporabljali občani kot tudi obiskovalci Tržiča, ki bodo imeli časovno neomejen dostop do spletnih vsebin, do katerih bodo lahko dostopali prek različnih naprav (računalniki, tablice, pametni telefoni), toda prenos podatkov je omejen na 500 megabajtov na dan.

Za primerjavo: v prestolnici je na nekaterih lokacijah prav tako na voljo brezplačen internet, a le do 60 minut na dan. Poleg tega je najprej treba pridobiti kodo. Za daljši dostop je treba kupiti kodo za daljši dostop (24 ur 3,99 evra, 7 dni 9,99 evra, mesec dni 29,99 evra). 

Brez prijave

Uporaba je enostavna: po izbiri omrežja Trzic FreeWiFi se uporabniku prikaže vstopna stran, kjer preprosto klikne gumb »vstopi/enter« in že je povezan s tržiškim brezplačnim omrežjem.

Projekt je financirala Občina Tržič, zanj pa so zapravili 12.064,37 evrov z vključenim DDV.

Deli s prijatelji