RAST

V čem je Tušmobil najhitrejši

Objavljeno 04. marec 2015 11.54 | Posodobljeno 04. marec 2015 11.54 | Piše: K. K.

S skoraj 300.000 uporabniki Tušmobil dodatno utrjuje položaj tretjega največjega slovenskega mobilnega operaterja.

Tušmobilovi svetovalci se niso odrezali najbolje

LJUBLJANA – Tušmobil, vrsto let najhitreje rastoči mobilni operater na slovenskem trgu mobilnih storitev, je po poročilu Akosa v četrtem četrtletju lani povečal svoj tržni delež na 12,7 odstotka, so sporočili iz družbe. Na tem področju je med slovenskimi mobilnimi operaterji ponovno beležil največjo rast, hkrati pa je, v primerjavi s koncem leta 2013, tudi edini med največjimi ponudniki mobilne telefonije, ki mu je uspelo povečati tržni delež. S skoraj 300.000 uporabniki tako Tušmobil dodatno utrjuje položaj tretjega največjega slovenskega mobilnega operaterja. Hkrati ohranja tudi največjo rast števila naročnikov mobilne telefonije, kjer se je tržni delež povečal na 11,2 odstotka.

Tušmobil sta v letu 2014 zaznamovala konstantna rast tržnega deleža ter trend rasti števila uporabnikov. Med slovenskimi mobilnimi operaterji ohranja po hitrosti rasti tržnega deleža aktivnih uporabnikov vodilno mesto. Z 11,9-odstotnega tržnega deleža konec leta 2013 se je delež aktivnih uporabnikov mobilne telefonije pri Tušmobilu v zadnjem kvartalu 2014 povzpel na 12,7 odstotka. Trend povečevanja tržnega deleža se tako nadaljuje že vrsto let.

»Rast tržnega deleža potrjuje, da v Tušmobilu delamo prave stvari in da so uporabniki z našimi storitvami zadovoljni. Prav to šteje največ,« je povedal Gregor Štampohar, direktor družbe Tušmobil.

Tušmobil je v primerjavi s koncem leta 2013 rasel v različnih segmentih mobilne telefonije. Med drugim povečuje govorni promet, ohranja pa tudi trdno tretje mesto po deležu poslanih SMS- in MMS-sporočil. Od začetka leta 2013 je svoj delež povečal za 3,7 odstotne točke v segmentu poslanih SMS-sporočil in za dve odstotni točki v segmentu MMS-sporočil. Trdno tretje mesto Tušmobil ohranja tudi pri predplačniških razmerjih, kjer povečuje svoj tržni delež v primerjavi z letom 2013, in sicer za eno odstotno točko. V primerjavi z vsemi operaterji v Sloveniji Tušmobil tako ohranja vodilno mesto po hitrosti rasti deleža tudi v tem segmentu.

 

Deli s prijatelji