OGORČENJE

Twitter razjezil javnost, napovedujejo se spremembe

Objavljeno 05. september 2014 12.59 | Posodobljeno 05. september 2014 12.59 | Piše: STA, A. L.

Nov način prikazovanja, tako pravijo, bodo ponudili kot opcijo, spremembe pa bodo uvajali počasi in previdno.

SAN FRANCISCO – Načrtovane spremembe Twitterja, v sklopu katerih naj bi uporabniki namesto najnovejših prejemali najbolj relevantne tvite, so trčili ob ostro nasprotovanje uporabnikov družbenega omrežja.

Tehnološka spletna stran Gigaom je pred kratkim na podlagi zapisov vodilnih pri Twitterju sestavila seznam sprememb, ki naj bi čakale tviteraše.

Lahko boste izbirali

Pri družbenem omrežju naj bi želeli zajeziti poplavo tvitov, ki se prikazujejo uporabnikom – namesto najnovejših bi uporabnikom postregli z najbolj relevantnimi. Uporabnike je pri vsem najbolj razburilo to, da naj bi o relevantnosti odločali računalniški algoritmi. Na nezadovoljstvo se je odzval celo izvršni direktor Twitterja Dick Costolo, ki je Gigaomu očital, da so njihove izjave vzeli iz konteksta. Finančni direktor Anthony Noto je na eni od finančnih konference v New Yorku med tem miril, da bodo nov način prikazovanja ponudili kot opcijo, spremembe pa bodo uvajali počasi in previdno.

V vsakem primeru gre za radikalno spremembo, piše AFP. A družbeno omrežje si želi pridobiti čim več novih uporabnikov, hkrati pa poskrbeti, da ti na njem preživijo kar največ časa.

Deli s prijatelji