KOLESA

Stari časi na dveh kolesih

Objavljeno 16. junij 2013 19.45 | Posodobljeno 16. junij 2013 19.45 | Piše: Nenad Vučić

Z retro kolesi se boste peljali udobno, ob tem pa izstopali iz množice danes prevladujočih mestnih in treking koles.

Moderna tehnika v klasičnem ogrinjalu (foto: KS Cycling).

Kolo je prevozno sredstvo, s katerim so se prevažali že naši stari starši. Iz njihovih časov prihajajo oblike današnjih novih in vse popularnejših retro koles. Privoščite si biti drugačni.

Za dame in gospode

Nemški proizvajalec Retrovelo je na trg poslal klasično obliko kolesa zanjo in zanj. Modela Paula in Paul se razlikujeta v obliki, dame pa lahko izbirajo tudi med široko paleto barv. Zaradi osemstopenjskega menjalnika boste hitro prispeli na cilj, pa naj bo to jutranja pot v službo ali popoldanski postanek s prijatelji v kavarni. Široko krmilo obeh modelov zagotavlja udobno in pokončno držo, to pa poskrbi, da boste na cilj prispeli spočiti.

Klasika in moderni časi

Pri KS Cycling so pri modelu Beachcruiser Vintage kombinirali klasični dizajn z novo tehnologijo. Pri tem se moderna tehnologija omejuje le na menjalnik Shimano, ki s šestimi prestavami omogoča hitro, a zato nič manj udobno vožnjo. Oblika okvirja z razširjeno zgornjo cevjo že na prvi pogled pove, da se to kolo razlikuje od preostalih. Rjavo-črna barvna kombinacija skupaj z udobnim klasičnim sedežem poudari oblikovanje, ki spominja na pretekle čase, ko se ljudem še ni tako mudilo in sta slog ter udobje nekaj pomenila.

Electra na 101 način

Nizozemski proizvajalec Beach Cruiser je serijo koles Electra ponudil v več oblikovnih različicah. Ali vam je všeč vojaška zgodovina, imate radi britansko zastavo in ali ljubite rdečo, morda celo v kombinaciji s črno? To so le nekatere od izvedenk priljubljenega kolesa Cruiser, s katerim križarjenje po mestnih ulicah postane pravi užitek.

Kraljevski prevoz

Proizvajalec Kettler je z modelom Berlin Royal ponudil kraljevsko rešitev, ki je retro obliko skoraj približala oblikam ameriškega kolesa Chopper. Lahko aluminijasto ohišje skupaj z osemstopenjskim menjalnikom zagotavlja lahkotno premikanje, decentna rjava barva in torbe za zadnji blatnik pa kraljevskemu videzu dajejo nostalgični pridih.

Deli s prijatelji