NOVOST

Simobil prehitel Telekom Slovenije

Objavljeno 07. marec 2013 13.33 | Posodobljeno 07. marec 2013 13.02 | Piše: A. L., STA

Simobil je sredi lanskega leta prvi na slovenskem trgu komercialno ponudil LTE-omrežje.

Predsednik uprave Simobila Dejan Turk

LJUBLJANA – Drugi največji slovenski mobilni operater Simobil namerava do konca aprila z omrežjem naslednje generacije mobilne telefonije LTE pokriti polovico Ljubljane, so na današnji novinarski konferenci v Ljubljani povedali predstavniki vodstva družbe.

Investirali 20 milijonov evrov

Simobil je sredi lanskega leta prvi na slovenskem trgu komercialno ponudil LTE-omrežje in s tem prehitel največjega operaterja v Sloveniji, družbo Telekom Slovenije. V letu 2012 so za investicije v tehnologijo namenili 20 milijonov evrov, na podobni ravni naj bi bila investicijska sredstva tudi v letošnjem letu.

Nova storitev

Med glavnimi izzivi v bližnji prihodnosti so poleg zahtevnih gospodarskih razmer izpostavili podaljšanje obstoječih radijskih frekvenc za mobilno telefonijo v letošnjem letu ter nato mega dražbo za razdelitev radiofrekvenčnega prostora, predvideno za leto 2014. Poleg tega pa so danes naredili korak naprej v smeri celovite ponudbe komunikacijskih storitev. Na slovenski trg so namreč prišli s konvergenčno storitvijo Popolna telefonija, ki združuje fiksno, mobilno in IP-telefonijo. Omenjena storitev poslovnim uporabnikom omogoča, da prejmejo klic na mobilno ali fiksno številko ne glede na to, kje se nahajajo in katero napravo uporabljajo.

Deli s prijatelji