SVETOVNA PREIMERA

Samsung bo danes predstavil Galaxy S6 edge+ in Note 5

Objavljeno 13. avgust 2015 19.11 | Posodobljeno 13. avgust 2015 19.11 | Piše: M. I.

Note 5 in Galaxy S6 edge+ se bosta kitila z najmodernejšo tehnologijo, podobno kot starejši brat S6 pa ne bosta podpirala spominskih kartic SD in izmenljivih baterij.

Samsung bo danes zvečer predstavil novo različico svojega najbolj priljubljenega telefona Galaxy S6 Edge, imenovano S6 Edge+, hkrati pa novo verzijo priljubljenega pametnega telefona s pisalom, Galaxy Note5, ki bo nasledil Galaxy Note4. 

Galaxy S6 Edge+

Galaxy S6 Edge+ bo namenjen tistim, ki jim je bil všeč že maja predstavljeni S6 Edge, prvi mobilnik na svetu z ukrivljenim zaslonom AMOLED, a se jim je zdel 5.1-inčni zaslon za odtenek premajhen. S6 Edge+ se bo ponašal z enako strojno in programsko opremo kot njegov starejši brat, le da bo zaslon zrasel na 5.7 inča, hkrati pa se bo kapaciteta baterije povečala na 3000 mAh z zdajšnjih 2550 mAh in tako poskrbela za »požrešnejši« zaslon. 

Galaxy Note5

Galaxy Note5 bo na drugi strani izbranec poslovnežev, za katere je pomembna produktivnost. Kot naslednik uspešne dinastije Note bo tudi nova različica opremljena s posebnim digitalnim pisalom S-Pen, ki bo tokrat še natančnejše, sposobna ločevati med več kot 2000 različnimi stopnjami pritiska na zaslon. Ostala strojna in programska oprema bosta enaki kot v Galaxy S6 EDGE/S6 Eedge+. 

Ponovno brez podpore karticam SD in izmenljivim baterijam 

Oba telefona bosta tako kot Galaxy S6 brez podpore spominskim karticam SD, prav tako kot S6 ne bosta imela izmenljivih baterij. Ta poteza je med ljubitelji Samsungovih naprav naletela na dokaj negativne odzive. Vse prejšnje različice Samsungovih telefonov serije S in Note so se namreč ponašale z izmenljivo baterijo, Galaxy S6 pa je bil prvi, ki je to tradicijo prekinil v prid estetiki – z izmenljivo baterijo namreč ne bi mogli ustvariti aluminijastega ohišja iz enega kosa, kot to trenutno narekujejo modni trendi oblikovanja mobilnikov. S tem so uporabniki pridobili lepši telefon, a z omejeno uporabnostjo. Po dveh letih, ko se baterija izrabi, je telefon namreč dober le še za eleganten podstavek za vazo.

Deli s prijatelji