NOVOST

S pametnimi telefoni na brezplačen ogled Ljubljane

Objavljeno 02. september 2013 15.01 | Posodobljeno 02. september 2013 15.01 | Piše: STA, T. L.

Obiskovalcem Ljubljane bo odslej na voljo tudi mobilna aplikacija, s katero lahko preprosto raziščejo znamenitosti, kulinarično ponudbo, zabavo in si ogledajo spored prireditev.

V Ljubljani ne manjka turistov

LJUBLJANA – Obiskovalcem Ljubljane in osrednje Slovenije je odslej na voljo brezplačna aplikacija za pametne telefone za operacijska sistema ios in android, ki omogoča, da na preprost in prijazen način raziščejo znamenitosti, kulinarično ponudbo, zabavo in si ogledajo spored prireditev.

Praktične informacije pri roki

Aplikacija Visit Ljubljana and more zagotavlja preprost način navigacije med želenimi lokacijami ter ogled točk na zemljevidu in uporabnika usmerja po ulicah do izbrane točke, so sporočili iz zavoda Turizem Ljubljana.

Aplikacija ponuja praktične informacije o turističnih informacijskih centrih, o turistični kartici in ugodnostih, ki jih omogoča, o ogledih mesta in izletih, brezplačnem brezžičnem omrežju WiFree Ljubljana, prometu, poštah, pomembnih telefonskih številkah.

Tudi glasovni vodič

Za sprehod mimo največjih znamenitosti v središču Ljubljane je brezplačno na voljo tudi glasovni vodič, ki pokriva 14 zanimivih točk, na spletni strani www.visitljubljana.com pa si lahko obiskovalci izdelajo tudi svoj načrt obiska in ga nato preprosto sinhronizirajo z mobilno aplikacijo.

Mobilna aplikacija, ki je na voljo v angleščini, nemščini, španščini in francoščini, deluje skoraj v celoti brez povezave, kar omogoča, da jo obiskovalci Ljubljane in regije in seveda tudi domači uporabniki, lahko uporabljajo brezplačno, brez dodatnih stroškov mobilnega prenosa podatkov. Izjema sta sinhronizacija načrta obiska in seznama aktualnih prireditev, ki se osvežujejo na zahtevo.

Mobilno aplikacijo so v zavodu Turizem Ljubljana pripravili v okviru projekta Regionalna destinacijska organizacija Ljubljana osrednja Slovenija, ki ga v znesku 300.000 evrov sofinancira Evropski sklad za regionalni razvoj. Strošek projekta izdelave mobilne aplikacije je bil 25.000 evrov.

Deli s prijatelji