DODANTA OPREMA

Potovalni dodatki za telefon

Objavljeno 06. september 2017 14.22 | Posodobljeno 06. september 2017 14.22 | Piše: S. I.

Na pot se nikar ne odpravimo brez prenosne baterije, ustreznega usb-kabla, držala in avtonosilca.

Foto: Romoss

Človek si v zadnjem času sploh ne more več predstavljati potovanja brez telefona. Ne le da z njim kličemo domov in preverjamo elektronsko pošto, v pametnem telefonu prenašamo tudi letalske vozovnice in hotelske rezervacije, na njem gledamo zemljevide in načrte mest, beremo knjige, poslušamo glasbo in gledamo filme ter seveda objavljamo počitniške fotografije na družabnih omrežjih. Telefon nam olajša potovanje, zato zna biti pametno, če s seboj vzamemo tudi nekaj ključnih dodatkov.


Prenosna baterija z vgrajenim vtikačem

Sodobni telefoni so energetsko precej požrešni, še posebno če uporabljamo njihove naprednejše aplikacije. Na pot se torej ne smemo odpraviti brez prenosnega polnilnika oziroma zunanje baterije, ki so na voljo v vseh mogočih oblikah in velikostih, a večina jih za lastno polnjenje potrebuje še dodaten polnilec, ki ga vtaknemo v električno vtičnico. Romoss UP10 za približno 45 evrov je idealna rešitev, saj združuje baterijo s kapaciteto 10.000 mAh, dva usb-izhoda z močjo 1 in 2,1 ampera in zložljiv šuko vtikač, ki ga lahko zamenjamo s ploščatim ameriškim. Poleg tega se baterija polni tudi med polnjenjem telefona.



Usb-kabel 2 v 1

Kaj storiti, če imamo iphone in androidni telefon z mikro usb-vtičnico, a ne bi želeli s seboj nositi dveh kablov? Zeus dual charger je na prvi pogled povsem običajen usb-kabel, a sta v njem združena vtikač za Applov lightning vhod in za priključek mikro usb. Večina podobnih rešitev ima na koncu kabla dva priključka, ta pa ima oba integrirana v enega. Cena? Približno 17 evrov.



Držalo za telefon

Sodobni telefoni so vedno lepši, obdani v aluminij in steklo, žal pa so tudi bolj spolzki. Poleg zaščitnega ovitka si lahko omislimo tudi varovalo oziroma držalo, kot je ungrip, ki ga pritrdimo na hrbtno stran telefona, v zanko pa vtaknemo prst in telefon zlepa ne bo zletel iz rok. Za ungrip je treba odšteti približno deset evrov, obstajajo pa tudi druge podobne rešitve.



Avtonosilec za telefon

Če potujemo z avtom, telefona nikar ne držimo v rokah. Tukaj je ponudba zelo pestra, v bistvu pa lahko govorimo o treh načinih pritrjevanja telefona v kabini. Pri prvem in najbolj klasičnem kupimo nosilec, ki se prisesa na vetrobransko steklo ali armaturno ploščo, pri drugem gre za nosilec, ki ga vtaknemo v prosto režo cd-predvajalnika, pri tretjem pa gre za nosilec, ki ga zataknemo v odprtino ventilatorja. Med slednjimi je zelo eleganten magnetni nosilec wizgear, za katerega je treba odšteti le kakšnih deset evrov.

 

Deli s prijatelji