PLAČLJIVE VSEBINE

Piano se umika, a vabi k podaljšanju naročnine

Objavljeno 14. april 2015 13.52 | Posodobljeno 14. april 2015 13.52 | Piše: Mo. S.

Kaj konkretno umik pomeni za bralce, ki bodo naročnino podaljšali? Bodo s plačilom sploh kaj dobili?

Pazite se spletnih goljufij.

LJUBLJANA – Pred kratkim je v javnost pricurljalo, da Piano Media, ki je leta 2012 v Sloveniji predstavil sistem plačljivih vsebin, zdaj ta enotni plačilni zid ukinja. Kot so takrat sporočili iz slovaškega podjetja, so v začetku letošnjega leta premislili o statusu nacionalnega naročniškega sistema pri nas in sklenili, da ta ne zadošča več njihovi osnovni želji po tem, da bi naročnikom omogočili dostop do vsebin, ki si jih želijo. Temu je sledila odločitev, da bodo obstoječi sistem plačljivih vsebin 30. aprila zaprli.

Bralce vabijo, naj podaljšajo naročnino

Kljub temu pa v elektronske nabiralnike bralcev še vedno prihajajo sporočila oziroma vabila, naj si podaljšajo letno naročnino za 44 evrov, in to s popustom. Ob tem pa niti z besedo ne omenijo, da se sistem umika. Zasledili smo, da naj bi se Piano z nekaterimi naročniki, ki so bili doslej del enotne platforme, dogovarjal za vzpostavitev individualnih plačilnih zidov. Za dodatna pojasnila smo se obrnili na center za pomoč uporabnikom, kjer pa pooblastil za odgovore na novinarska vprašanja nimajo. Usmerili so nas na enega od vodilnih pri Pianu.

Avtomatična sporočila ukinili

Bralce oziroma naročnike namreč gotovo zanima, do katere mere se sistem iz Slovenije umika, kaj bo po 30. aprilu in kaj konkretno njihova odločitev pomeni za bralce, ki bodo naročnino podaljšali. Bodo s plačilom sploh kaj dobili?

Stuart Ashford iz Piano Medie nam je potrdil, da bodo Piano pri nas 30. aprila res ukinili, vendar pa se pogovarjajo s posameznimi naročniki in jim pomagajo pri vzpostaviti njihovih lastnih plačljivih platform – to je odvisno od tega, kaj posamezen naročnik želi.

Na vprašanje, zakaj ponujajo popust na podaljšanje naročnine, pa nam je odgovoril, da so s koncem aprila umaknili vse takšne možnosti. Dobili so tudi nekaj elektronskih sporočil na to temo, vendar pa so zdaj avtomatična sporočila, ki so polnila elektronske nabiralnike, umaknili, naročnikom pa povedali vesti o ukinitvi sistema v Sloveniji. Uporabniki bodo tako na Piano naročeni le še do 30. aprila, potem pa to ne bo več mogoče.

Deli s prijatelji